Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acțiune de amploare a polițiștilor din Alba: Sute de persoane legitimate, șoferi testați pentru alcool și droguri. Rezultatele

Publicat

Sute de persoane legitimate, mașini verificate și șoferi testați pentru alcool și droguri: rezultatul unei acțiuni de amploare desfășurată într-o singură zi, pe străzile județului Alba. 

Este vorba despre o acțiune a polițiștilor și jandarmilor, prin care vor să combată fapte de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Citește și Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține

Acțiunea a fost realizată în perioada 22 – 23 septembrie 2023.

Potrivit reprezentaților IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 962 de persoane și au fost verificate 676 de autovehicule.

Au fost constatate 284 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 86.610 lei.

Au fost retrase două certificate de înmatriculare și au fost reținute 11 permise de conducere.

Au fost efectuate 252 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 16 infracțiuni.

Acțiunile desfășurate au avut și o componentă informativ- preventivă prin care polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto noile modificări legislative în materie penală.

Conducătorii auto au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost informați în legătură cu modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei.

Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax