Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune de promovare a transportului ecologic în rândul preşcolarilor din Alba Iulia

Publicat

foto: copilul.ro

Pentru a patra oară în municipiul Alba Iulia, Asociaţia pentru Tranziţia Urbană cu sediul în Bucureşti iniţiază acţiuni de promovare a transportului ecologic în rândul copiilor preşcolari. În săptămâna 5-9 decembrie 2011, cei mici vor învăţa să se deplaseze, pe distanţe scurte, folosind metode ce nu afectează mediul înconjurător.

Activitatea se desfăşoară în oraşele Alba Iulia şi Bucureşti, în cadrul proiectului european „Active Access”. Proiectul susţine mersul pe bicicletă şi mersul pe jos pentru călătoriile zilnice pe distanţe scurte, pentru îmbunătăţirea sănătăţii oamenilor şi a economiei locale. Acţiunea este finanţată prin programul „Intelligent Energy Europe”.

Acţiunea organizată în acest final de an se va desfăşura sub forma unui joc-concurs ce invită copiii să folosească timp de o săptămână un mijloc de transport durabil, respectiv mersul pe jos şi mijloacele de transport în comun. Astfel, în perioada 5-9 decembrie 2011, 120 copii de la Grădiniţa numărul 9 din Alba Iulia vor fi informaţi despre transportul prietenos cu mediul. În acest scop se vor organiza jocuri potrivite vârstei copiilor, dintre care Jocul Şarpelui în Trafic.

Până în prezent, în perioada 2009-2011, 320 de elevi de la şcolile „Mihai Eminescu”, „Vasile Goldiş” şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia au fost implicaţi în proiectul „Active Access”.

Partenerii proiectului „Active Access” sunt Primăria Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Alba şi Agenţia Locală a Energiei Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax