Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune de strângere de cadouri la Alba Iulia, pentru pacienții cu scleroză multiplă

Publicat

speromax atelier

Comunitatea din Alba Iulia este invitată să participe acțiune de strângere de cadouri pentru pacienții cu scleroză multiplă, astfel încât sărbătorile să vină cu un zâmbet și pentru ei. Campania este derulată de Echipa Centrului de Resurse ”Academia Doamnelor” Alba Iulia, în sprijinul Asociației SM Speromax Alba, care are circa 80 de beneficiari.

Până în 3 aprilie, oricine poate veni la sediul centrului, din strada Gladiolelor 3A, cu un cadou frumos ambalat, așa cum fiecare își dorește să primească. Pachetele vor putea fi aduse între orele 10.00 și 18.00, cu excepția zilelor libere. Cutiile nu vor fi sigilate, pentru a putea fi verificat conținutul acestora.

Beneficiarii Asociației SM Speromax Alba au între 18 și 70 de ani și mulți dintre ei sunt imobilizați la domiciliu din cauza bolii. Asta înseamnă că în mai mică măsură au nevoie de haine, deși puteți pune câteva lucrușoare, dacă sunt noi, spun organizatorii.

Alte variante sunt alimente neperisabile, obiecte de igienă personală, dar și cărți.

Pacienții cu scleroză multiplă au mare nevoie de suplimente alimentare și parafarmaceutice. Persoanele care au disponibilitatea de a dona mai mult pot aduce dispozitive medicale, cadre fixe, cadre cu roți sau scaune rulante sau pot face donații pentru carburant, deoarece voluntarii și membrii Asociației SM Speromax Alba se deplasează des la domiciliile pacienților.

În cadrul Atelierelor ”Produs din suflet pentru comunitate”, echipa centrului „Academia Doamnelor” îi va învăţa pe beneficiarii și voluntarii Asociației SM Speromax tehnici de realizare a diferitelor obiecte decorative, astfel încât ei să poată realiza cadouri pentru prieteni sau pe care să le poată oferi celor care îi ajută cu donații. Prima întâlnire din cadrul acestor ateliere a avut loc vineri, 24 noiembrie 2017, și a constat într-o activitate comună în cadrul căreia au fost realizate suporturi pentru lumânări, utilizând tehnica quilling. Beneficiarii și voluntarii celor doi parteneri s-au întâlnit ulterior în repetate rânduri, astfel încât pacienții cu scleroză multiplă să învețe cât mai multe tehnici de realizare a obiectelor decorative, dar și a mărțișoarelor.

O parte dintre obiectele rezultate au fost expuse pe o tarabă în Cetatea Alba Carolina, cu ocazia Zilei Naționale a României, de 1 martie pe Bulevardul Transilvaniei, dar și cu ocazia unor evenimente, astfel încât persoanele care doresc să poată dona bani Asociației SM Speromax Alba pentru asigurarea celor necesare celor aproximativ 80 de beneficiari, primind în schimb un obiect decorativ sau un mărțișor realizat de membrii asociației, cu sprijinul echipei și voluntarilor Centrului de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia, care a pus la dispoziție și materialele necesare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax