Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiunea „Scutul pădurii”: Amenzi de peste 160.000 de lei în două zile, pentru firme de prelucrare a lemnului din Alba, Argeş şi Vâlcea

Publicat

În această săptămână s-au desfăşurat acţiuni de amploare privind controlul unor operatori specializaţi în prelucrarea lemnului din judeţele Alba, Argeş şi Vâlcea. Reprezentanţii Ministerul Mediului şi Pădurilor şi ai Ministerul Administraţiei şi Internelor au aplicat amenzi de peste 160.000 de lei în cadrul misiunii „Scutul pădurii”.

Direcţia Control în Silvicultură din cadrul MMP, împreună cu delegaţi ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic şi Vânătoare şi ai serviciilor de combatere a delictelor silvice ale inspectoratelor judeţene de poliţie Alba, Argeş şi Vâlcea au desfăşurat controale, marţi şi miercuri, la agenţi economici cu activitate în prelucrarea primară a lemnului şi depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

“Au fost vizate îndeosebi zonele afectate de tăierile ilegale de pădure din aceste judeţe. Obiectul controalelor l-a constituit verificarea provenienţei şi a trasabilităţii materialelor lemnoase. În total au fost întocmite 20 procese verbale de constatare a contravenţiilor silvice,

aplicându-se amenzi în cuantum de 161.000 lei. Ca măsuri complementare s-a procedat la confiscarea fizică a volumului de 380 mc cherestea de răşinoase şi lemn rotund, precum şi la confiscarea contravalorică a unui volum de 411 mc cherestea de răşinoase şi 343 mc lemn rotund, în valoare totală de 206.000 lei, materiale lemnoase care nu au mai fost găsite la contravenienţi”, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Corneliu Mugurel Cozmanciuc.

Acţiunea de control ale silvicultorilor şi poliţiştilor va continua şi în perioada următoare, pentru a preveni tăierile ilegale de păduri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    joi, 19.07.2012 at 21:18

    Cine vrea sa-i prinda pe cei care exploateaza ilegal lemn, nu trebuie decat sa stea o zi de dimineata pana seara pe la Sugag sa zicem. Pe acolo trec cam din sfert in sfert de ora camioane cu busteni ce coboara din zona Oasa. E imposibil ca pe toate camioanele respective sa existe acte de provenienta. Cred ca Baietii fac dimineata un aviz de insotire si circula cu el toata ziua. Alooooo Politia !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax