Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Activele de la 11 firme cu datorii, din județul Alba, scoase la vânzare de lichidator. Vezi prețurile de pornire a licitației

Publicat

Unsprezece firme din județul Alba au fost scoase la vânzare, după ce au intrat în faliment. Una dintre acestea este fosta fabrică de mobilă „Montana” din Cîmpeni, oferită spre vânzare la un preț de pornire de 2,8 milioane de lei, alta e societatea „Ardeleana”, fostă proprietate a omului de afaceri Dorel Tamaș, sau firma „Meridian Construct”, a afaceristului Marius Alexa. Într-o situație similară se găsesc și societățile „Ulpia Construct” și „Ulpia Traiana”, care au aparținut omului de afaceri Mircea Chira şi care își vor vinde activele la un preț de pornire de 607.549 lei.

Lichidatorul judiciar al fostei fabrici de mobilă „Montana” Cîmpeni, aflată în faliment, a anunțat vânzarea activelor, prin licitație. Suma de la care pornește licitația este de 2,8 milioane de lei. Acest preț include construcții industriale, terenul aferent construcțiilor și teren liber de construcții, în suprafață de 81.253 mp, construcție cabană, bunuri mobile (utilaje, mobilă, materie primă, mașini). Licitația a avut loc la începutul lunii iunie, însă se va relua în august.

Activele societății „Ardeleana” au fost scoase la vânzare la un preț total ce se apropie de 8 milioane de euro. La sfârșitul lunii iulie, a fost organizată o licitație pentru vânzarea Hotelului „Continental” din centrul orașului Cluj-Napoca, cu o valoare de pornire de 6.583.132 euro. Pe data de 31 august va avea loc licitația pentru vânzarea sediului administrativ și al clădirii birourilor, în suprafață totală de 3.592 mp, la un preț de pornire de 522.433 euro. Tot atunci, vor fi scoase pe piață construcțiile industriale cu terenul aferent (31.226 mp), la prețul de 605.171 euro, bunurile mobile (mașini de cusut, de ștanțat, compresor, cazan apă caldă și altele), pornind de la 34.061 euro, stocul de marfă (pahare, haine și încălțăminte), la prețul începând de la 305 euro și 3 autoturisme (Volkswagen Passat – 2.125 euro, Volkswagen Passat – 2.550 euro și Dacia – 340 euro).

De asemenea, firma „Ulpia Construct” scoate la vânzare un imobil pe o suprafață de 625 mp, licitația pornește de la prețul de 607.549 lei și va fi organizată în data de 22 august. Tot din „colecția” Ulpia, firma „Ulpia Traiana” a fost scoasă la vânzare la prețul de 370.884 lei, ce cuprinde următoarele active: casă și teren, pe o suprafață de 458 mp, spațiu comercial (63 mp) în Alba Iulia și parcele de teren intravilan în suprafață totală de 12.158 mp, situate în Șard.

La sfârșitul lunii iunie, activele firmei „Meridian Construct”, aparținând omului de afaceri Marius Alexa, au fost scoase la licitație cu un preț de pornire de peste 800.000 lei. Lista acestora cuprinde sediul social al firmei, în suprafață de 619 mp, cu un preț 507.614,45 lei, terenul extravilan de 4.600 mp, cu o valoare de 54.512,9 lei și o casă de locuit de 408 mp, la prețul de pornire de 241.947 lei. În plus, lichidatorul judiciar oferă spre vânzare și câteva mijloace fixe (aparate, mașini și utilaje).

Pentru toate aceste firme, procedura de faliment este gestionată de societatea Expert Insolvență SPRL Hunedoara. Menționăm că aceste prețuri de pornire nu conțin TVA.

Pe lângă cele patru societăți, în județul Alba mai există 7 firme, ce își vor scoate activele la vânzare. Este vorba despre societățile „Carol Construct”, „Fidati”, „Medical Trust”, toate din Alba Iulia, „Capris” din Sebeș, „Garant Construct” din Aiud, „Mario e Dani Leasing” din Cugir și „Plantisan” din Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. michelangelo

    vineri, 03.08.2012 at 01:22

    nu e cam interesant modul in care toate aceste lichidari sunt efectuate de aceeasi firma de lichidare? in alba nu exista nici un lichidator capabil sa lichideze firme cu active de milioane de euro patrimoniu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax