Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Activitate complexă pentru medicii ATI de la spitalul din Alba Iulia în 2020: Peste 2000 de pacienți, un sfert dintre ei COVID

Publicat

Medicii anesteziști de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia au avut, în anul pandemic 2020, activitate medicală intensivă, în contextul în care, pe lângă îngrijirea și tratarea pacienților critici confirmați cu COVID-19, au asigurat condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical și au oferit suportul indispensabil celorlalți pacienți (non-COVID-19), aflați la granița dintre viață și moarte, precizează reprezentanții unității medicale.

Potrivit sursei citate, cadrele medicale ATI au avut în grijă peste 2000 de pacienți anul trecut, dintre care aproape un sfert au fost pacienți COVID.

”Pandemia a crescut presiunea pe secțiile de ATI având în vedere că a crescut și numărul pacienților aflați în stare gravă. Pe lângă activitatea curentă, specifică, medicii acestor secții s-au ocupat și de acordarea tratamentului necesar, conform protocoalelor naționale și europene, pentru pacienții infectați cu noul coronavirus SARS-CoV-2 aflați în stare gravă.

La SJU Alba Iulia a fost necesară reorganizarea activității medicale, astfel încât pacienții care necesitau tratament specific ATI, COVID-19 și non-COVID-19, să fie îngrijiți în spații diferite, cu respectarea tuturor reglementărilor impuse de autorități.

Astfel, de la începutul evoluției pandemiei și până la finalul anului 2020, cadrele medicale ATI s-au ocupat de îngrijirea a 637 de pacienți infectați cu noul coronavirus, aflați în stare critică, respectiv de 1.665 de bolnavi care au suferit diverse afecțiuni ce le-au pus viața în pericol”, transmite SJU Alba.

Potrivit sursei citate, medicii ATI au efectuat anul trecut 3.663 de anestezii pentru realizarea de intervenții chirurgicale din sfera chirurgiei generale, ginecologiei, ortopediei, neurochirurgiei, chirurgiei plastice și vasculare, otorinolaringologiei sau urologiei.

De asemenea, pe parcursul anului 2020, a fost achiziționată aparatura medicală necesară în contextul pandemic și a fost crescut numărul de paturi, în funcție de numărul de pacienți și de patologia prezentată.

Secția ATI, formată dintr-un colectiv de 10 medici anesteziști, este condusă de către dr. Silviu Tuzeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax