Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Răspunsul experților la întrebarea: „Devine Gorj noua zonă Vrancea?” Cutremurul resimțit și în Alba a avut peste 160 de replici

Publicat

INFP a anunțat că cutremurul de 5.7 grade produs marți în Oltenia și care s-a simțit inclusiv la Alba, a avut peste 160 de replici, din care circa 60 s-au petrecut de azi dimineață și până acum. 

„Devine Gorj noua zonă Vrancea?”. „În niciun caz”, au răspuns totuși reprezentanții INFP.

”Este o zonă seismică cunoscută, are o activitate în general slabă şi moderată de-a lungul timpului. Ceea ce s-a întâmplat ieri şi alaltăieri este o intensificare deosebit de mare a acestei activităţi în zonă.

Este, practic, cea mai mare activitate seismică înregistrată în decurs de vreo 200 de ani de când aveam noi înregistrări.

Din acest punct de vedere a reprezentat o surpriză, să zicem, în sensul că calculele noastre indicau pentru această zonă o intensitate maximă de 5,5”, au precizat specialiştii INFP.

Cutremurul de marți din Oltenia a avut efecte în 22 de localități din cinci județe, a anunțat Raed Arafat. Șeful DSU a precizat că nu există, până în prezent, nicio clădire afectată astfel încât nu fie locuibilă.

Mărturii ale locuitorilor din Alba după noul cutremur. S-a simțit mai puternic decât cel de luni. Distanță mică față de epicentru

„În urma cutremurului de marți am avut efecte în 22 de localități din cinci județe. Efectele nu au pus viața în pericol. Au fost doar două persoane cu leziuni minore.

Clădirile care au suferit fisuri sunt evaluate de experți. Până acum nu avem nicio clădire de care să ni se spună că nu se poate locui”, a spus Raed Arafat la începutul ședinței de Guvern.

Luni, în aceeași zonă a avut loc un alt cutremur, ceva mai mic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax