Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Activitate suspendată și amendă de 5.000 de lei, pentru localul din Alba care a „trimis” la spital 19 oameni

Publicat

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a deschis, luni dimineața, o anchetă epidemiologică și a efectuat o acțiune de control la o sală de evenimente din Alba Iulia după ce un număr de 19 persoane care au sărbătorit aici Revelionul s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean cu probleme digestive, grețuri și vărsături.

În urma analizelor de laborator a fost depistată bacteria stafilococ pe mâinile a doi angajați, pe blatul de feliat mezeluri, pe un cuțit pentru feliat, dar și în trei produse consumate: icre, pastramă și bulgărași de brânză cu verdețuri.

DSP Alba a dispus suspendarea activității sălii de evenimente până la remedierea deficiențelor și a aplicat o amendă de 5.000 de lei pe persoană juridică.

Administratorul unității are obligația să efectueze controlul tuturor angajaților, prin analize de coprocultură și exudat, dar și să efectueze igienizarea localului și a bucătăriei, a suprafețelor de lucru și veselei. După realizarea acestora se vor preleva din nou probe de sanitație, iar dacă vor ieși corespunzătoare, activitatea unității va putea fi reluată.

Precizăm că la restaurantul în cauză au participat la petrecerea de Revelion circa 240 de consumatori, iar 19 au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, acuzând probleme digestive, grețuri, vărsături. Pacienții au vârste cuprinse între 18 și 55 de ani și niciunul nu a rămas internat, cazurile prezentate fiind ușoare.

Nici o persoană nu a rămas internată. Este vorba despre pensiunea Select din Oarda de Jos, unde  au sărbătorit revelionul circa 250 de oameni.

VEZI:  19 persoane au ajuns la urgențe după ce au participat la Revelionul organizat de o pensiune din Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax