Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Activitatea medicilor care fac gărzi în spitale ar putea fi scoasă din categoria sporurilor plafonate

Publicat

Plata suplimentară pentru gărzi sau posibilitatea ca utilităţile spitalelor să fie plătite de către administraţia locală este un nou set de măsuri luate de către Executiv după discuțiile cu managerii spitalelor din țară. Anunțul a fost făcut de către premierul Viorica Dăncilă într-un inverviu luni seară.

Una dintre măsurile care ar putea detensiona situaţia în sistemul sanitar este plata suplimentară pentru gărzi şi scoaterea acestei activităţi din categoria sporurilor plafonate la 30%.

Alte măsuri ar fi ca raportarea procentului de 30% să se facă la întreg sistemul, indiferent dacă ordonatorul principal de credite al unităţii medicale este Ministerul Sănătăţii, Consiliul Local sau Consiliul Judeţean şi posibilitatea ca plata utilităţilor spitalelor să fie făcută de către ordonatorul de de credite, respectiv administraţia locală.

Măsurile vor fi discutate în această săptămână cu sindicatele, „astfel încât până la 15 mai nimeni să nu aibă venituri mai mici de 20% peste venitul din decembrie 2016”, a subliniat Viorica Dăncilă.

Liderul federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat, joi, după discuţiile care au avut loc la Guvern pe tema sporurilor şi a protestelor, în timp ce în Piaţa Victoriei mii de sindicalişti scandau împotriva Executivului, că li s-a transmis că există o soluţie, care nu a fost însă prezentată, dar care se regăseşte în materialul propus de managerii de spitale, vestea bună fiind că se doreşte ca în mai salariile să nu mai fie mai mici decât nivelul din luna februarie. El a precizat însă că va fi menţinut calendarul protestelor.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax