Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Actori din Las Fierbinți și Umbre în spectacol la Alba Iulia. O comedie clasică de Caragiale și una modernă în festivalul Alb-Umor

Publicat

Două spectacole de teatru vor avea loc în cadrul festivalului Alb-Umor. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, în data de 18-19 octombrie. 

Pe lângă activitățile clasice din cadrul festivalului, vineri, 18 octombrie și sâmbătă 19 octombrie vor avea loc două spectacole de teatru. 

Mai exact la Alba Iulia vor ajunge două trupe de teatru de dramă din București. Este vorba despre Teatrul Bulandra și Teatrul Stela Popescu.

Actorii din Umbre și Las Fierbinți la Alba Iulia, în Artă de Yasmina Reza

Vineri, 18 octombrie, de la ora 20.00 pe scena Teatrului de Păpuși Prichindel vor urca trei dintre cei mai cunoscuți actori de film și televiziune din România.

Este vorba despre Șerban Pavlu (Umbre, Aferim!, Teambuilding sau Nunți, botezuri, înmormântări, alături de Gheorghe Ifrim (Las Fierbinți) și Vlad Zamfirescu.

Pe Vlad Zamfirescu spectatorii din Alba Iulia l-au putut vedea în 2024, în cadrul Festivalului ”Povești”, în probabil cea mai bună și surprinzătoare piesă din acest an, ”Lumea lui Frank”.

CITEȘTE ȘI: ”Lumea lui Frank” în festival, la Alba Iulia: O lume a iubirii dintre tată și fiu, care te lasă pe gânduri după ce a căzut cortina

Cei trei vor forma un triunghi al prieteniei în spetacolul ”Artă”, de Yasmina Reza.

Regia: Cristi Juncu

Scenografia: Cosmin Ardeleanu

Distribuţia:

Vlad Zamfirescu (Marc)

Șerban Pavlu (Serge)

Gheorghe Ifrim (Yvan)

Oare cum ar reacţiona cineva dacă prietenul său cel mai bun ar face brusc o prostie atât de colosală încât ar pune sub semnul întrebării însuşi fundamentul relaţiei lor de amiciţie?  Atunci când un iubitor de artă cumpără ceea ce este la urma urmei un simplu tablou alb pentru o sumă exorbitantă, cel mai bun prieten al său o ia razna. Un al treilea prieten se găseşte prins la mijloc între cei doi, într-un spectacol care uimeşte prin luciditate şi umor.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Alb-Umor 2024 la Alba Iulia. Caricatură, epigrame, bancuri. Programul evenimentului organizat de Biblioteca județeană

Încercarea de a înţelege strania artă modernă şi ciudatele relaţii moderne de prietenie, aparent nişte lucruri distincte, dar câteodată foarte similare ca idee, reprezintă esenţa unei piese care s-a bucurat de la lansare de aprecierea unanimă a publicului şi criticii.

Conu Leonida (1880-2023)

Trei actori consacrați ai scenei din România, Ion Haiduc, Manuela Hărăbor și Ana Maria Ivan vin la Alba Iulia, sâmbătă, 19 octombrie, într-o piesă clasică de Caragiale: Conu Leonida (1880-2023).

Spectacolul va avea loc de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenților din oraș.

Regia: Radu Popescu

Scenografia: Kimberly Vintilă

Muzica: Bogdan Marinescu

Multimedia: Diana Butnaru

Cum să fii fericit în viață?

Pare simplu atunci când ai un cămin primitor și comod, ceva bun de pus pe masă, o soție grijulie și bună gospodină sau un soț hâtru și cu experiență de viață… doar să nu te preocupe politica… Pentru că atunci, în cele mai întunecate momente ale nopții, fandacsia și ipohondria pot să izbească cu putere, de unde nu te aștepți…

Conu’ Leonida este un „monstru sacru” al lumii noastre teatrale. Dar înainte de a fi un monstru, este un om prins în plasa informațiilor care vin peste el din mass media, care îi distrug lui și Efimiței liniștea somnului și a gândului.

La 1880, ca și în 2023, asistăm la o veșnică poveste a societății noastre în care ”tot ce-i românesc nu piere”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate