Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Actorul Richard Balint din Cugir, alături de ”Fiul” Robert, la Festivalul de Teatru Povești de la Alba Iulia

Publicat

”Fiul” Robert își dă întâlnire cu tatăl, Richard, pe scena casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia, marți de la ora 19.00. Vorbim despre familia Balint, care va urca pe scenă într-o dramatizare a textului scris de Florian Zeller, în regia lui Bobi Pricop. 

Richard Balint, un actor cu exeperiență a teatrului Regina Maria din Oradea, va juca în spectacolul de debut alături de fiul său Robert. Din distribuție fac parte din distibuție Corina Cernea, Alina Leonte, Șerban Borda și Sorin Ionescu.

Pe Richard Balint generația anilor 90” îl știe fără să își dea seama. Este actorul care a dublat sute de personaje de desene animate alături de trupa de la Zone Studio Oradea.

L-am întâlnit alături de Robert, la cafea, în cadrul conferinței zilnice de la ora 12.00, a Festivalului de Teatru Internațional Povești din Alba Iulia.

”Mulți oameni pleacă plângând de la spectacol”, spus Richard despre încărcătura emoțională pe care o are piesa pentru spectatori.

CITEȘTE ȘI: Cronică de spectacol: Sală cufundată în tăcere, la Alba Iulia, la finalul piesei Fete și băieți. Tragedie modernă cu Raluca Aprodu

Este o dramă de familie care îl are în prim plan pe Nicolas, un adolescent ajuns în etapa întrebărilor existențiale. Tatăl, încearcă să își ia rolul în serios, dar unele acțiuni pot avea consecințe neașteaptate asupra celor din familie.

Cea mai mare provocare pentru actorul din Oradea a fost cea de a juca alături de Robert. Automat din cauza subiectului sensibil al piesei, relația tată-fiu, care trebuie să fie delimitată de scenă și acasă, dar și modul de lucru cu un actor tânăr.

Robert a fost ”super serios în timpul repetițiilor, a învățat textul mai repede decât noi”, a precizat Richard Balint.

Întrebat dacă Richard e un actor dificil, fără ezitări Robert a spus că da în timp ce râdea.

Cei doi vor putea fi văzuți într-o dramă de familie care tratează un subiect de actualitate și care de cele mai multe ori este trecut cu vederea de către părinți: depresia adolescenților.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax