Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Adio plombe: Un medicament experimental ajută la regenerarea dinţilor afectați de carii

Publicat

Dacă până acum cariile şi lucrările dentare afectau ireversibil structura dinţilor, acest lucru este pe cale să se schimbe. Cercetătorii de la King’s College din Londra au dat publicităţii un studiu care susţine descoperirea unui medicament care contribuie la refacerea ţesutului osos al dintelui, după ce cariile sau fracturile dentare sunt reparate.

Cercetătorii britanici au descoperit că un medicament experimental pentru Alzheimer, numit Tideglusib are ca efect secundar refacerea dentinei, partea osoasă a dintelui, alcătuită din ţesut calcifiat (practic, partea aflată sub smalţ), informează CSID.

Citește și FOTO ȘTIREA TA: Un TIR a încurcat circulaţia în Bărăbanţ, aproape de sensul giratoriu. Trafic blocat temporar

Această metodă extrem de simplă va putea fi folosită într-o mulţime de proceduri stomatologice. Medicamentul va apărea pe piaţă într-un timp destul de scurt, spune autorul studiului, Paul Sharp. Tideglusib, folosit în studiile clinice ca medicament pentru afecţiuni neurologice, are ca efect stimularea celulelor neuronale în procesul de creştere, dar, după cum s-a descoperit, stimulează şi dinţii pentru a produce mai multe celule stem, care regenerează dentina în zonele expuse în urma problemelor dentare.

În mod normal, un strat extrem de subţire de dentină va creşte peste o leziune, nici pe departe suficientă pentru a salva un dinte grav afectat. Când este aplicat Tideglusib pe partea afectată a dintelui, acesta blochează enzima care împiedică dentina să crească şi astfel întreaga zonă se regenerează în totalitate.

Citește și PRIMA CASĂ 2018: Cum poţi cumpăra sau construi locuinţă prin program. Băncile, evaluate până în 25 ianuarie

“Faptul că medicamentul a fost deja testat în studii clinice pentru Alzheimer reprezintă o oportunitate ca acest tratament să fie lansat cât mai repede pe piaţă”, adaugă autorul studiului.

sursa: descopera.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax