Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Administratorul unei firme de transport, REŢINUT pentru evaziune fiscală, în urma percheziţiilor de la Sebeş

Publicat

politie

Administratorul unei firme de transport din Lancrăm (Sebeş), un bărbat de 45 de ani, a fost reţinut de poliţie, pentru evaziune fiscală. Împreună cu un alt administrator al societăţii comerciale ar fi creat un prejudiciu, bugetului de stat, de peste 980.000 lei. Poliţiştii au găsit aproape 900 de facturi false de achiziţii de piese auto, în urma percheziţiilor de marţi din Sebeş.

Citeşte şi PERCHEZIȚII în Sebeș, la persoane bănuite de evaziune fiscală cu piese auto. Prejudiciu de aproape un milion de lei

Potrivit IPJ Alba, marţi, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat, de 45 de ani din Sebeş, administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate servicii de transport, cercetat, împreună cu o femeie de 43 de ani, pentru evaziune fiscală.

În perioada 2011 – 2015, cei doi administratori ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat, în contabilitatea societăţii comerciale, cheltuieli fictive, în baza unor documente contabile emise de societăți comerciale care au un comportament specific firmelor fantomă, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

În acest mod, ar fi reuşit să cauzeze bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 988.865 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul celor doi administratori de firmă, precum şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale, poliţiştii au identificat 878 de facturi de achiziţii de piese auto, care nu au la bază un conţinut economic real.

Cei doi administratori au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde au fost audiaţi, faţă de bărbat fiind luată măsura reţinerii.

Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea măsurilor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax