Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Admitere 2022 în școlile de Poliție, Jandarmerie și Pompieri: MAI dublează numărul de locuri. Școlarizare în sistem ”suveică”

Publicat

politie

Admitere 2022 la școlile MAI de poliție, jandarmi și pompieri: 𝐍𝐮𝐦𝐚̆𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢̂𝐧 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐬𝐞 𝐝𝐮𝐛𝐥𝐞𝐚𝐳𝐚̆ în anul 2022, 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐌𝐀𝐈, 𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐢𝐭 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐡𝐨𝐭𝐚̆𝐫𝐚̂𝐫𝐞 𝐚𝐥 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢.

Dublarea numărului de locuri la addmiterea  în școlile de Poliție, Jandarmerie și Pompieri, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne,  este prevăzută într-un  proiect de hotărâre de guvern publicat de Ministerul Educației la finalul anului trecut.

Documentul prevede „𝐬𝐮𝐩𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝟐.𝟖𝟗𝟏 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈 𝐥𝐚 𝐢̂𝐧𝐯𝐚̆𝐭̧𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐥𝐢𝐜𝐞𝐚𝐥 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐀𝐟𝐚𝐜𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞 𝐢̂𝐧 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐬̧𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟏-𝟐𝟎𝟐𝟐, 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̂𝐭 𝐜𝐢𝐟𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐬̧𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝟓𝟓𝟓𝟗 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢”.

Proiectul de lege poate fi văzut AICI: Proiect HG modificare HG 477

Practic cifra de scolarizare este de două ori mai mare decât în anul 2021, an în care s-au scos la concurs 2.668 de locuri.

Dublarea cifrei de școlarizare vine ca urmare a unei cereri din partea Ministerului de Interne, notează Ministerul Educației citat de edupedu.ro.

Admitere școli MAI 2022: Număr dublu de locuri, școlarizare prin sistem suveică

Prin adresa nr. 41011/2021, Ministerul Afacerilor Interne informează Ministerul Educaţiei, cu privire la faptul că înregistrează un deficit accentuat de resurse umane, generat de diferenţa dintre intrările şi ieşirile din sistem.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, una dintre măsurile identificate pentru reducerea deficitului de resurse umane, o reprezintă şcolarizarea la capacitate maximă de pregătire a instituţiilor de învăţământ postliceal proprii organizată în sistem „suveică”. ”

Sistemul suveică prevede  că o serie se va afla la curs, în timp ce cealaltă serie se va afla în stagiu de practică. potrivit explicațiilor din notei de fundamentare a proiectului.

Hotărârea va modifica punctul IV, subpunctul 3 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 477/2021 privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2021 – 2022.

Admiterea se organizează la următoarele Școli MAI:

  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, arma Poliție
  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, arma Poliție
  • Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, arma Poliție de Frontieră
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie
  • Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, arma Pompieri

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax