Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE la şcolile de JANDARMI: Sunt acceptaţi şi candidaţii mai mici de înălţime. Condiţii de înscriere şi locurile disponibile


Publicat

Din 2014, la admiterea pentru şcolile care specializează personal pentru structurile de jandarmi sunt acceptaţi şi candidaţii mai mici de înălţime. Criteriul este să aibă minimum 1,65 metri înălţime – băieţii, respectiv 1,60 metri înălţime, fetele, cu cinci centimetri mai puţin faţă de standardele anterioare. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba recrutează candidaţi pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne – sesiunea 2014. Sunt disponibile 295 de locuri, în total.

Pentru anul de învăţământ 2014-2015, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs un număr de 295 de locuri fără discriminare în instituţiile de învăţământ ale MAI, după cum urmează:

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:

– 40 de locuri pentru învăţământul cu frecvenţă (din care două locuri pentru romi, două locuri pentru maghiari şi două locuri pentru alte minorităţi);

–  cinci locuri pentru învăţământul cu frecvenţă redusă;

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani:

– 125 de locuri (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi);

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni:

– 125 de locuri fără discriminare.

Pentru locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale MApN:

Academia Tehnică Militară Bucureşti: 2 locuri fără discriminare alocate Jandarmeriei Române conform specialităţilor:

– transmisiuni: un loc

– calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională: un loc

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: şase locuri fără discriminare alocate Jandarmeriei Române conform specialităţilor:

– două locuri: Management economico–financiar, Finanţe-contabilitate;

– patru locuri – Administraţie publică – Intendenţă.

Condiţii pentru înscriere:

Candidaţii etnici/minoritari care se înscriu pentru locurile alocate distinct minorităţilor naţionale depun la dosarul de recrutare şi o adeverinţă din partea unei organizaţii etnice, constituite potrivit legii, care să ateste etnia de apartenenţă a candidatului, respectiv calitatea de etnic.

Candidaţii pe locurile destinate minorităţii maghiare la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” trebuie să dovedească faptul că au susţinut examenul de bacalaureat la limba maternă, limba maghiară.

Candidaţii pentru instituţiile de învăţământ superior, cu excepţia absolvenţilor învăţământului liceal din promoţia 2014, vor depune la dosarul de recrutare declaraţia notarială din care rezultă că nu au mai beneficiat de finanţare de la buget pentru un program de studii universitare de licenţă (ciclu complet de studii superioare de lungă durată, studii universitare de licenţă sau o perioadă de studii).

Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs.

Candidaţii care au mai multe opţiuni procedează la  reluarea procedurilor stabilite pentru recrutare şi selecţie, respectiv cu faptul că se constituie dosare de recrutare distincte pentru fiecare instituţie de învăţământ pentru care au optat.

În cazul candidaţilor prevăzuţi la aliniatul anterior, fişa medicală se depune în dosarele de recrutare suplimentare în copie, certificată pentru conformitate cu originalul de către personalul cu atribuţii de recrutare.

Cererile de participare/fişele de înscriere pentru admiterea la instituţiile de învăţământ superior (ale MAI, MApN şi SRI), precum şi la şcolile postliceale ale MApN se depun până la data de 2 iunie 2014, iar pentru şcolile postliceale ale MAI, până la data de 14 august 2014.

Prelucrarea datelor cu caracter personal ale candidaţilor obţinute pe parcursul procesului de recrutare se efectuează în sistemul informatic e-Management Resurse Umane – Modul unic admitere şcoli – e-Admitere.

Examinarea medicală a candidaţilor se realizează la unităţile medicale teritoriale ale MAI şi constă în evaluarea detaliată a stării de sănătate, conform baremelor medicale stabilite de Ordinului ministrului de interne nr. 374/2003 privind metodologia examinării medicale şi baremele pentru încadrarea personalului în unităţile MAI, cu modificările şi completările ulterioare.

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează la unităţile teritoriale, de către specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu inspectoratele generale/judeţene/teritoriale. Detaliile privind organizarea, desfăşurarea şi finalizarea activităţilor de evaluare psihologică a candidaţilor se stabilesc prin dispoziţie a directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, care va fi transmisă Direcţiei Generale Management Resurse Umane şi structurilor beneficiare/unităţilor cu atribuţii de recrutare.

Etapa a II-a de selecţie a candidaţilor la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, respectiv concursul de admitere, se desfăşoară potrivit calendarului admiterii stabilit pentru fiecare facultate, în perioada 20 iulie – 4 august 2014.

Etapa a II-a de selecţie a candidaţilor la şcolile postliceale ale MAI, respectiv concursul de admitere, se desfăşoară în perioada 6 – 14 septembrie 2014, conform graficelor stabilite de către unităţile de învăţământ.

Etapele de desfăşurare a probelor de concurs pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile MAI, respectiv la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” pe locurile MAI, sunt afişate pe site-ul oficial al fiecărei instituţii de învăţământ.

Înscrierea la instituţiile de învăţământ ale MAI a candidaţilor care au fost declaraţi “apt” psihologic şi medical în etapa I de selecţie se realizează la sediile instituţiilor de învăţământ ale MAI, potrivit calendarului concursului de admitere stabilit de fiecare instituţie de învăţământ.

Candidaţii MAI pentru admiterea la instituţii de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii care au fost declaraţi “apt” psihologic şi medical în etapa I de selecţie se înscriu la sediul acestora prezentând documentele solicitate de organizatori şi participă la probele de concurs potrivit prevederilor regulamentelor/metodologiilor de admitere proprii fiecărei instituţii.

Contravizita medicală a candidaţilor la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează la sediul unităţii de învăţământ de către subcomisia medicală şi constă în evaluarea sumară a candidaţilor, pe baza fişei medicale tip MAI, şi se finalizează prin emiterea unui aviz medical de tipul ”apt”/“inapt”, precum şi în verificarea îndeplinirii criteriului privind înălţimea minimă şi în observarea directă a existenţei la candidaţi a diverselor semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta  de vară, în urma cărora candidaţii vor fi declaraţi “promovat” sau, după caz, “nepromovat”.

Verificarea aptitudinilor fizice a candidaţilor la instituţiile de învăţământ ale MAI (cu excepţia candidaţilor la Facultatea de Arhivistică), precum şi pentru locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale MApN se realizează conform probelor şi baremelor prevăzute în Anexa nr. 3 la  Dispoziţia D.G.M.R.U. Nr. II/508 din 02.04.2014 privind recrutarea şi selecţia candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea 2014.

Contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice a candidaţilor recrutaţi pentru toate instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile alocate MAI (academii militare şi şcoli postliceale militare) se realizează în ziua de 9 iulie 2014, ora 8.00, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, str. Jandarmeriei nr. 9 – 11, sector 1, Bucureşti.

Condiţii şi criterii specifice de recrutare

Pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne persoanele care intenţionează să candideze trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

– să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România

– să cunoască limba romană scris şi vorbit

– să aibă capacitate deplină de exerciţiu

– să fie declarate „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic

– să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs

– să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat

– să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate

– să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea

– să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani

– nu au fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege

– să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs

– să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00

– să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ

– să aibă înălţimea de minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.

Cererile de participare/înscriere la concursurile de admitere se primesc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba situat în Alba Iulia, str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 18, de către Biroul Resurse Umane al unităţii, în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00, telefon 0258/812318. În vederea înscrierii, candidaţii vor prezenta actul de identitate.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Roman andreea madalina

  duminică, 10.04.2016 at 10:47

  Daca am inaltimea mai putin de 1,60 cum ar fi 1,52 as putea sa intru undeva de exemplu la militara navala?

 2. Ana maria

  miercuri, 03.01.2018 at 17:59

  Daca am inaltimea de 1,60 pot intra la jamdarmerie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea angajaților români vor job aproape de casă. Ce cred despre distanțarea la locul de muncă

Publicat

muncaacasa

Mai mult de o treime dintre angajaţi (36,5%) sunt de părere că, în 2021, îşi vor relua activitatea la birou, împreună cu întreaga echipă, în timp ce proximitatea biroului faţă de casă rămâne un factor important pentru majoritatea angajaţilor (65%), relevă un studiu realizat de unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România.

Conform datelor centralizate de Genesis Property, patru din zece persoane (41%) spun că vor evalua atent, de-acum înainte, şi tehnologiile adoptate în spaţiul de birouri pentru mai multă siguranţă privind sănătatea lor şi a colegilor, iar importanţa măsurilor sanitare luate în clădire sunt relevante pentru 51% dintre respondenţi.

De asemenea, aproape jumătate din totalul persoanelor chestionate (49,3%) pun accent pe modul de organizare a spaţiului, cu accent mai mare pe birouri delimitate care facilitează distanţarea.

În acelaşi timp, pe lângă măsurile pentru sănătate pe care peste 60% dintre respondenţi la sondajul de specialitate le văd necesare în clădirile de birouri astăzi şi în viitor, mulţi angajaţi consideră că este loc şi pentru alte schimbări. Astfel, 52% cred că, în viitor, birourile ar trebui să ofere angajaţilor o experienţă integrată de muncă, stil de viaţă, divertisment şi socializare, iar alţi 45% sunt de părere că situaţia actuală reprezintă o oportunitate pentru integrarea de tehnologii bazate pe inteligenţa artificială, care pot elimina activităţi repetitive şi de rutină, redefinind modul în care vor lucra în viitor.

Totodată, 40% dintre angajaţi îşi doresc ca, pe viitor, să aibă oportunitatea să lucreze în spaţii care le oferă un mediu mai bun pentru a-şi manifesta şi creativitatea.

Potrivit sursei citate, crearea unui mediu de lucru mai sigur pentru sănătate, prin măsuri sanitare şi tehnologii avansate menite să limiteze riscurile unor ameninţări pentru sănătate, cum este Covid-19, se află la baza The Immune Building Standard, primul standard global „open source” care evaluează rezistenţa clădirilor de birouri la ameninţări pentru sănătate.

Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre viitorul birourilor a fost derulat în luna noiembrie 2020 prin platforma iVox, pe un eşantion de 1.062 de utilizatori de Internet din toată ţara, dintre care aproape 60% femei şi peste 70% cu vârsta între 25 şi 40 de ani. De asemenea, opt din zece respondenţi erau angajaţi full-time şi aproximativ 77% ocupau poziţii cu activitate de birou, în arii precum IT, consultanţă, financiar, energie, imobiliare, auto sau comerţ.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Decizie luată de Ministrul Educaţiei: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus. Care va fi numărul maxim dintr-o clasă

Publicat

elevi liceu

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal de zi, se va reduce de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, şi de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

Decizie luată de Ministrul Educaţiei: Numărul de elevi din clase de liceu va fi redus

DOCUMENTUL poate fi văzut AICI: Document-2021-01-21-24555219-0-ordin-pentru-modificarea-metologiei-privind-fundamentarea-cifrei-scolarizare

 • Învățământ liceal cu frecvență ( zi), filiera tehnologică și învățământ profesional, inclusiv dual – 24 elevi
 • Învațământ liceal cu frecvență ( zi), filiera teoretică – 26 elevi
 • Învațământ liceal cu frecvență ( zi) filieră vocațională, profil sportiv, teologic, pedagogic, precum și la învățământul liceal de artă – 24 elevi
 • Învățământ liceal cu frecvență ( seral) și frecvență redusă – 28 de elevi
 • Învațământ liceal cu frecvență ( seral)  filieră tehnologică, ciclul superior – 28 elevi
 • Învățământ postliceal – 28 elevi

Joi, 21 ianuarie a fost transmis la Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022. Astfel, decizia de astăzi modifică OMEC nr. 5599/2020.

Având în vedere modificările promovate, activităţile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.

Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de şcolarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat. Această măsură se constituie într-un pas concret în direcţia României Educate, precizează cominicatul ministerului.

Cele patru scenarii aplicate după data de 8 februarie pentru școli, licee și grădinițe:

Scenariul verdeincidența sub 1 la mie:  toate școlile se redeschid fizic. Toți elevii merg la școală

Scenariul galbenincidența între 1- 3 la mie:  merg la școală elevii din ciclul primar ( clasele I- IV) și cei din clasele terminale clasa a VIII-a și Clasa a XII-a și a XIII-a. NU merg la scoală clasele V, VI, VII și IX, X, XI. La aceste clase NU se fac cursuri în sistem hibrid. Numai online.

Scenariul roșu –  incidența peste 3 la mie: continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Ceilalți elevi nu merg la școală.

Rata de infectare peste 6 la mie: Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid.Nimeni nu mai merge la școală

Sistemul hibrid dispare complet după 8 februarie

Ministrul sănătății a anunțat că școlile nu se vor deschide fără să fie luate măsuri de precauție:

”Nu o vom face fără măsuri de precauție și printre măsurile de precauție vor fi următoarele:

 • vaccinarea personalului din învățământ, vaccinarea învățătorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare, etapă deschisă astăzi.
 • A doua măsură pe care o luăm este testarea, testarea tuturor persoanelor simptomatice și a tuturor persoanelor care sunt contacți ai celor identificați pozitiv cu Covid-19. Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică și intră în contact cu cineva din acea școală sau lucrează în acea școală, va fi imediat testată cu teste antigen, fie că este copil, fie că este adult. De asemenea, dacă un copil într-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copii vor fi testați.”

sursa: mediafax, edu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Mediului, despre TAXA AUTO: Nu se va introduce nicio formă de taxă anul acesta

Publicat

evacuare esapament masina poluare co2

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a afirmat, joi, la Craiova, că anul acesta nu se va introduce nicio formă de taxă auto şi niciodată nu se va mai introduce o taxă auto sub forma în care a existat, pentru că, în ultimii zece ani, statul a pierdut toate procesele privind taxa auto de poluare.

„Nu se va introduce nicio formă de taxă auto anul acesta şi cu siguranţă nu se va introduce niciodată o taxă auto sub forma în care a existat”, a spus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, într-o conferinţă de mediu, răspunzând unei întrebări pe acest subiect.

Acesta a spus că taxarea poluării nu este un scop în sine pentru a aduna bani la buget, ci se face pentru descurajarea formelor de poluare, iar anul acesta România trebuie să decidă dacă va folosi taxarea ca soluţie pentru reducerea poluării.

„În Europa, în vederea reducerii poluării aerului prin intermediul mijloacelor de transport sunt 24 de state care aplică diverse forme de descurajare şi trei state membre care nu au nicio formă de taxare a poluării. Taxarea poluării nu este un scop în sine, pentru a se aduna bani la bugetul de stat, ci descurajarea formelor de poluare. Am avut o şedinţă cu cei şase primari de sectoare din Bucureşti şi cu primarul general pe problema poluării aerului, una dintre cele mai mari probleme şi în Bucureşti şi poate că şi în Craiova, iar soluţiile trebuie căutate ori la nivel local, ori la nivel naţional. Sunt zone unde nu există poluare a aerului, dar sunt şi zone unde suntem în situaţia de infringement, sunt comunităţi care pot rezolva problema pe plan local, sunt comunităţi care poate nici nu-şi dau interesul pentru rezolvarea problemei. România trebuie să decidă în 2021 dacă va folosi soluţia taxării poluării ca o soluţie de reducere a poluării cel puţin în marile centre urbane, acolo unde avem problema infringementului şi unde dacă nu găsim soluţii şi dacă poluarea nu o să scadă, nu scăpăm de penalităţile Comisiei Europene”, spus ministrul Mediului.

Barna Tanczos a subliniat că se vor extinde staţiile de măsurare şi staţiile de monitorizare a poluării aerului în toate centrele urbane, iar în multe zone probabil că imaginea va fi una gravă.

„O să mai achiziţionăm peste 140 de staţii noi şi de senzori – şi cu cât reţeaua o să fie mai mare, cu atât imaginea legată de poluare o să fie clară. Şi în anumite zone imaginea va fi una gravă. Deci vom vedea că sunt zone din anumite centre urbane unde poluarea este alarmantă sau la nivelul maxim admis de Uniunea Europeană”, a conchis ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Premieră în Alba: „Șureanu Sprint 1” – concurs de sănii trase de câini, la sfârșitul lunii februarie, în Luncile Prigoanei

Publicat

În Luncile Prigoanei din Munții Șureanu se va desfășura la sfârșitul lunii februarie prima ediție a concursului de sănii trase de câini – Șureanu Sprint 1, organizat de Clubul sportiv Snow Wolves Trascău din Zlatna. 

Evenimentul va avea loc în perioada 27 – 28 februarie, în rezervația naturală Luncile Prigoanei din Munții Șureanu, situată la cota 1400 m, în comuna Șugag, județul Alba.

Organizatorilor doresc ca acest concurs să se desfășoare anual, iar în măsura posibilităților să existe și varianta de concurs cu atelaje pe teren uscat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate