Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE la UAB: Peste 2.000 de locuri pentru studenți și masteranzi. Vezi repartiția pe facultăți și specializări

Publicat

universitate

Mai sunt câteva zile până absolvenții de liceu și cei care vor dori să intre în sistemul universitar vor începe procedura de înscriere la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Senatul Universității a aprobat miercuri, în cadrul unei ședințe, numărul de locuri disponibile pentru admiterea din 2012, la nivel licență și masterat, pe facultăți și specializări.

La cele patru facultăți ale Universității albaiuliene, sunt disponibile 1.553 de locuri la nivel Licență, iar pentru programele de Masterat instituția oferă 764 de locuri. În aceste cifre sunt incluse locurile finanțate din bugetul de stat, cele cu taxă, la distanță, cele alocate studenților de etnie romă, celor din republica Moldova, dar și românilor cu domiciliul în străinătate.

La Facultatea de Istorie și Filologie, vor putea fi admiși 169 de studenți, număr total pentru toate cele 6 specializări. La departamentul de Istorie, cele trei secții (Istorie, Arheologie și Muzeologie) pun la dispoziție, în total, pentru nivel Licență, 30 de locuri bugetate, 34 locuri cu taxă și 10 locuri pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate, iar, pentru nivel de Masterat, 24 locuri bugetate și 30 cu taxă. Departamentul de Filologie oferă, la cele trei secții (Română-Franceză, Română-Engleză și Franceză-Engleză), un total de 49 de locuri bugetate, 41 de locuri cu taxă și 5 locuri pentru cetățenii români domiciliați în străinătate, iar pentru nivel Masterat  – 24 de locuri bugetate și 46 de locuri cu taxă.

Facultatea de Științe oferă, la cele 9 specializări ale sale, pentru nivel Licență, 294 de locuri bugetate, 313 locuri cu taxă, 175 de locuri la distanță, 2 locuri pentru cetățeni de etnie romă, 4 locuri pentru cetățenii din republica Moldova și 4 locuri pentru români domiciliați în străinătate. La nivel de Masterat, sunt disponibile 88 de locuri bugetate și 312 locuri cu taxă.

Facultatea de Drept și Științe Sociale poate primi, la toate cele 7 specializări, la nivel Licență, 169 de locuri bugetate, 252 de locuri cu taxă, 50 de locuri la ID, 4 locuri pentru cetățeni de etnie romă, 3 locuri pentru cetățenii din Republica Moldova și 12 locuri pentru români domiciliați în străinătate. La nivel de Masterat, la cele 5 specializări sunt disponibile 215 locuri bugetate și 539 locuri cu taxă.

La Facultatea de Teologie Ortodoxă, la cele două specializări, se pot înscrie, la nivel Licență, 52 de elevi pe locurile bugetate și 45 de studenți în regim „cu taxă”, 1 loc pentru cetățenii din Republica Moldova și 2 locuri pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate. La nivel Masterat sunt disponibile 20 de locuri bugetate și 40 de locuri cu taxă.

Vedeți aici numărul exact al locurilor pe fiecare specializare a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la nivel Licență și Masterat: Locuri Licență, Locuri Master.

Vă prezentăm calendarul admiterii – Sesiunea 2012:

– 16 – 26 iulie: înscrierea candidaţilor

– 27 iulie: susţinerea sau lucrarea scrisă

– 28 iulie –ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie

– 30 iulie: comunicarea rezultatelor

– 30 iulie – 3 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locurile finanţate prin graturi de studii şi cu taxă

– 6 – 17 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locurile cu taxă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax