Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE la Universitatea din Alba Iulia. Aproximativ 400 de candidați s-au înscris în sesiunea de toamnă. LUNI vor fi afişate rezultatele

Publicat

uabÎnscrierea candidaților pentru a doua sesiune de admitere, din toamnă, s-a încheiat joi la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iuia. Aproximativ 400 de candidaţi și-au manifestat interesul de a urma cursurile universității. În această perioadă se susţin probele scrise şi cele de aptitudini, la unele specializări și interviurile pentru masterat. La sfârșitul lunii, se va trece la înmatricularea candidaților.

Pentru sesiunea din toamnă, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut 849 de locuri pentru studii de licenţă şi 438 pentru master. Potrivit purtătorului de cuvânt al UAB, conf. univ. dr. Diana Câmpan, aproximativ 400 de candidați și-au depus dosarul de înscriere.

„Admiterea a fost una nesperat de bună în contextul în care în Alba au luat examenul de Bacalaureat 231 de candidați (după sesiunea a doua – n.r.). Noi avem peste 330 de înscriși numai la licență. Sunt mulți candidați care nu au susținut în această toamnă bacalaureatul, ci pur și simplu poate nu au intrat la alte facultăți din țară sau care nu au venit la timp să se înscrie în vară. Avem candidați cu note foarte mari, de exemplu cei care au dat și nu au intrat la Academia de Poliție”, a spus Diana Câmpan.

La sesiunea a doua, pentru studii de licenţă au fost scoase la concurs 60 de locuri libere la buget, majoritatea pentru specializarea Limba şi literatura română – Limba şi literatura engleză (24). Restul sunt la Istorie (6), Finanțe-Bănci (6), Administrarea Afacerilor (2), Contabilitate şi Informatică de Gestiune (2), Măsurători terestre şi cadastru (4), Electronică Aplicată (4). Ingineria mediului (6), Sociologie (6). În ceea ce priveşte locurile cu taxă, cele mai multe sunt disponibile la Drept (86). În total, au fost 608 de locuri cu taxă, 181 la ID, 15 locuri pentru candidaţi din Republica Moldova cu bacalaureat în România, respectiv 31 pentru candidaţi de pretutindeni.

La master, cele mai multe locuri, 16, la buget, sunt pentru programul Identităţi regionale în Europa central răsăriteană, restul de 4 sunt la specializări în teologie. Mai sunt 8 locuri pentru candidaţi de pretutindeni şi 418 cu taxă.

Potrivit calendarului admiterii, sâmbătă, 19 septembrie, începe ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie, iar luni se vor afișa rezultatele finale.

Studenții declarați admiși se vor putea înmatricula în perioada 21-25 septembrie.

Pentru anul universitar 2015-2016, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut 1.943 de locuri aprobate de minister pentru studiile de licenţă şi 889 pentru master. UAB va avea din acest an cinci facultăţi în loc de patru, specializările de la „Ştiinţe” fiind reorganizate în două Facultăţi – cea de Ştiinţe Economice, respectiv Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

La admiterea din vară s-au înscris la UAB un număr de aproximativ 1.400 de studenți.

CALENDAR Admiterea 2015 (sesiunea de toamnă):

7 septembrie – 17 septembrie: înscrierea candidaţilor; (cu excepţia zilei de 14 septembrie)

18 septembrie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/ eliminatorii/ competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul); interviuri masterate;

19 septembrie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

21 septembrie: comunicarea rezultatelor admiterii;

21-25 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax