Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

ADMITERE LICEU 2022, a doua etapă: de luni, 1 august, încep înscrierile. Model de cerere, locuri libere, condiții și calendar

Publicat

De luni, 1 august, candidații care vor să participe la a doua etapă de admitere liceu 2022 pot depune cererile de înscriere. Repartizarea va fi joi, 4 august.

În județul Alba, sunt 69 de locuri libere la licee (plus 8 pentru candidați rromi și 4 CES) și 496 locuri (10 candidați rromi și 9 CES), în învățământul profesional/dual.

În perioada 1-3 august, candidații rămași nerepartizați în prima etapă pot depune cererile de înscrieri. Este vorba despre:

  • candidați care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen
  • candidați care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat
  • candidaţi absolvenți de clasa a VIII-a din serii anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023 și care au participat la procesul de admitere în anii precedenți, având mediile de admitere, dar nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ
  • absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională și nu li se poate calcula media de admitere
  • candidați absolvenți ai învățământului gimnazial care au studiat în străinătate și, din această cauză, nu au participat la Evaluarea Națională 2022

Candidații pe locurile speciale pentru rromi și candidații pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă își păstrează prioritatea pe locurile destinate acestora care au rămas libere după soluționarea situațiilor speciale.

În județul Alba, cererile de înscriere se depun:

  • la sediul Inspectoratului Școlar Județean Alba, în 1 august (orele 10.00-14.00), în 2 august (orele 9.00-14.00) sau în 3 august (orele 9.00-14.00)

sau

  • prin e-mail la: admitere@isjalba.ro, cu titlul admitere etapa a II-a 2022, în perioada 1-3 august, până la ora 13.00. Cererea și documentele transmise online sunt însoțite de o Declarație pe proprie răspundere a părintelui/reprezentatului legal.

Vezi Model cerere înscriere etapa II admitere liceu 2022-2023

Vezi Model Declarație pe proprie răspundere a părintelui/reprezentatului legal

Cererea de înscriere: completarea cererilor cu codurile specializărilor se face cu respectarea situației locurilor libere. Codul pentru fiecare specializare se preia din Ghidul absolvenților clasei a VIII-a pentru admiterea în liceu (brosură).

Cererile de înscriere sunt însoțite de:

  • copie certificat naștere/ copie carte de identitate
  • copie foaie matricola cu mediile de absolvire a claselor V-VIII și/ sau – copie adeverință medie de admitere

În 4 august este repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Repartizarea se face pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023, astfel:

în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunilor exprimate în cererea de înscriere și în limita locurilor rămase libere după repartizarea computerizată și după rezolvarea situațiilor speciale

absolvenţii clasei a VIII-a cărora nu li se poate calcula medie de admitere, ci doar medie de absolvire a claselor V-VIII – în baza opțiunilor exprimate în cererea de înscriere și în limita locurilor rămase libere după repartizarea candidaților cu medie de admitere

în funcție de opțiunile exprimate în cererea de înscriere, în limita locurilor rămase libere pentru avsolvenții învățământului gimnazial cu studii gimnaziale efectuate în străinătate.

În perioada 8-12 august se depun dosarele de înscriere la unitățile de învățământ unde candidații au fost repartizați.

Acte necesare pentru înscrierea la liceu:

  • cererea de înscriere (cererea este un formular tipizat și se descarcă de pe site-urile liceelor)
  • copie după cartea de identitate (dacă este cazul) şi după certificatul de naştere
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională și media de admitere
  • foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale)
  • fişa medicală

Dacă se mai înregistrează cereri și după etapa a doua, inspectoratul şcolar, prin comisia judeţeană de admitere/a municipiului Bucureşti, repartizează aceşti candidaţi, în intervalul 22 august 2022 – până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023.

Admitere liceu 2022 – care au fost rezultatele la repartizare computerizată, prima etapă

În acest an, la repartizare computerizată pentru admitere la liceu, rezultatele au indicat medii mai mari de intrare și mulți elevi care fie nu au prins loc la liceul dorit, fie nu au fost repartizați.

Vezi TOP LICEE 2022 în ALBA după repartizare computerizată. ULTIMELE MEDII de intrare, pe specializări

Județul Alba se află pe locul doi în clasamentul național, după procentul cel mai mare de elevi rămași nerepartizați la liceu, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației.

Nu au fost repartizați 313 elevi din totalul de 1.770 de candidați înscriși. Este cel mai mare număr din ultimii patru ani, din județ.

După repartizarea computerizată din 14 iulie, au fost admiși 1.457 de elevi pe locuri la licee (82,3%).

Potrivit Ministerului Educației, cei care nu au fost repartizați în această etapă, nu au completat suficiente opţiuni.

În județul Alba, la Evaluare Națională 2022 au fost 2.463 de candidați cu medii, din care 2.063 cu medii peste 5. La repartizare computerizată au fost disponibile 1.470 de locuri în licee, fără cele de la profesional și vocațional (arte, sportiv, militar).

Au rămas nerepartizați și elevi cu medii de admitere peste 8 sau peste 7. Mediile celor din Alba, care au candidat pe locuri din județ și au rămas nerepartizați variază între 8,04 și 3,34.

În învățământul profesional, sunt 929 de locuri cu 39 de clase (664 locuri la profesional și 265 locuri la învățământ dual). Pentru învățământul vocațional sunt aprobate, prin planul de școlarizare, 11 clase cu 264 locuri și au fost ocupate 225. La profil pedagogic, arte, muzică, toate locurile au fost ocupate în prima etapă de admitere.

Locuri libere la licee din Alba – a doua etapă de admitere 2022

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax