Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE MAI 2020: Peste 9000 de candidați concurează pentru 1700 de locuri disponibile. CALENDAR CONCURS

Publicat

admitere politie

Peste 9.300 de candidaţi concurează pentru cele 1.737 de locuri scoase la concurs în şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, informează un comunicat transmis MAI.

Admitere MAI / școli Politie: Sâmbătă, 11 ianuarie a fost ultima zi în care candidații s-au înscris pentru concurs și le-au fost eliberate legitimațiile de concurs, la sediul instituțiilor. 

Vezi AICI: ADMITERE MAI 2021: ÎNSCRIERI la şcolile de agenţi de POLIȚIE şi subofiţeri jandarmi, pompieri. LOCURI, CALENDAR, condiții

Conform sursei citate, cel mai mare număr de candidaţi este înregistrat la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, unde 4.071 de persoane concurează pentru 765 de locuri disponibile.

Citește și LISTELE cu REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Cu ce note s-a intrat la școlile de agenți de POLIȚIE în sesiunea ianuarie

La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri pentru care concurează 954 de persoane.

În premieră, la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, cele 130 de doamne şi domnişoare înscrise vor concura alături de bărbaţi pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numărul total al candidaţilor este de 1.156.

La cele două şcoli postliceale de jandarmerie s-au înscris aproximativ 2.200 de candidaţi, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile. Dintre acestea 10 locuri sunt alocate pentru Inspectoratul General de Aviaţie.

De asemenea, la Şcoala de pregătire a agenţilor de poliţie de frontieră „Avram Iancu” din Oradea s-au înscris 935 de candidaţi pentru 150 de locuri disponibile.

În săptămâna 12 – 17 ianuarie se vor susţine probele eliminatorii (contravizita medicală şi evaluarea performanţelor fizice), conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ. Proba scrisă va avea loc în data de 19 ianuarie şi va consta într-un test grilă la limba română şi o limbă străină (engleză sau franceză).

Rezultatele finale, după susţinerea probei scrise, vor afişate în perioada 20 – 21 ianuarie.

Perioada de şcolarizare va fi în intervalul februarie – decembrie 2020, precizează sursa citată. 

CALENDAR concurs 2020:

Etapa I de selecţie: evaluarea psihologică și examinarea medicală, realizată la unităţile care au recrutat candidaţii

Înscrierea la selecţie a candidaţilor: candidaţii care au dosarele de recrutare corect și complet întocmite (inclusiv declaraţi “apt” psihologic şi medical în urma evaluărilor/examinărilor efectuate)

Înscrierea candidaților M.A.I. la sediul instituției de învățământ pentru care au optat este condiționată de prezentarea următoarelor documente: cartea de identitate sau pașaportul, în original.

Etapa a II-a de selecţie – eliminatorie: 12–17 ianuarie 2020

– contravizita medicală: se realizează de către subcomisii medicale constituite din specialiști desemnați de Direcția Medicală a MAI, care examinează candidații, verifică înscrisurile fișei medicale tip MAI și finalizează examenul medical prin emiterea avizului medical cu mențiunea apt/inapt, după caz. Rezultatul îndeplinirii criteriului privind existența semnelor particulare evidente sau a tatuajelor neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, verificat după caz, se comunică comisiei de concurs în vederea dispunerii măsurilor necesare, potrivit competențelor.

– proba de evaluare a performanței fizice se realizează conform probelor, baremelor şi precizărilor stabilite. Evaluarea performanţei fizice a candidaţilor constă în parcurgerea traseului practic-aplicativ. Pentru participarea la proba de evaluare a performanței fizice, candidații se vor prezenta cu echipamentul sportiv necesar, conform planificării.    

Etapa a III-a de selecție – proba de verificare a cunoştinţelor: 19 ianuarie 2020 

Proba de verificare a cunoştinţelor va consta într-un test–grilă la disciplinele limba română şi limba străină (potrivit opţiunii la înscriere). Subiectele pentru proba de verificare a cunoştinţelor se vor formula din conţinutul tematicii de concurs. Testul de verificare a cunoştinţelor va cuprinde 90 de itemi dintre care 60 itemi la limba română şi 30 itemi la limba străină.

Fiecare item va avea patru variante de răspuns, dintre care numai una corectă care va fi punctată cu un punct. Punctajul minim de admitere, echivalent notei 5, va fi de 40 de puncte.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax