Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Cu ce note s-a intrat la școlile de agenți de POLIȚIE în sesiunea ianuarie

Publicat

Peste 5000 de tineri s-au arătat interesați în acest an de o carieră în MAI, la sesiunea de admitere în școlile de agenți de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca. Majoritatea au concurat pe locurile de la Câmpina. Din Alba, s-au înscris 196 de candidați. Durata studiilor este de un an.

Rezultatele sesiunii de admitere ianuarie 2020 au fost comunicate candidaților, după ce duminică au avut loc probele scrise – testări la limba română și o limbă străină.

Vezi AICI: ADMITERE MAI 2021: ÎNSCRIERI la şcolile de agenţi de POLIȚIE şi subofiţeri jandarmi, pompieri. LOCURI, CALENDAR, condiții

Vezi și ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Câți tineri din Alba s-au înscris la concurs. Ce trebuie să știe candidații

Rezultatele finale la concursul de admitere în şcolile de poliţie, sesiunea ianuarie 2020, sunt anunțate joi, 23 ianuarie 2020, după soluționarea tuturor contestațiilor.

Admitere MAI / școli Politie: Cel mai mare număr de candidaţi a fost înregistrat la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, unde 4.071 de persoane au concurat pe 765 de locuri disponibile (din care 700 IGPR, 2 DGA, 20 DGP, 11 AIC, 2 CNSIS, 3 DRPCIV, 1 CPS, 1 DGAESRI, 25 IGI).

Aici, cel mai mare punctaj a fost 99, iar cel mai mic 71. Comparativ, în sesiunea de anul trecut, ultimul punctaj de intrare a fost 64.

La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri (din care 150 IGPR, 2 DGA, 10 DGP), pentru care au concurat 954 de persoane. După probele eliminatorii, au rămas în concurs 542 de tineri, băieți și fete.

La la școala din Cluj, cel mai mare punctaj a fost 95, iar punctajul ultimului admis a fost 73, cu media de bacalaureat de 7,78.

În săptămâna 12 – 17 ianuarie au fost probele eliminatorii (contravizita medicală şi evaluarea performanţelor fizice), iar proba scrisă s-a desfășurat duminică, 19 ianuarie: test grilă la limba română şi o limbă străină (engleză sau franceză). Testul de verificare a cunoştinţelor a cuprins 90 de itemi dintre care 60 itemi la limba română şi 30 itemi la limba străină. Fiecare item a avut patru variante de răspuns, dintre care numai una corectă, punctată cu un punct. Punctajul minim de admitere, echivalent notei 5, a fost de 40 de puncte.

Citește și Rezultate ADMITERE la Școala Agenților Poliției de Frontieră 2020. Lista cu punctajele candidaților admiși în acest an

Perioada de şcolarizare este în intervalul februarie – decembrie 2020.

Vezi și REZULTATE ADMITERE școlile de JANDARMI 2020. Punctajele candidaților din Alba și din țară la școlile din Fălticeni și Drăgășani

Printre condițiile pe care candidații trebuiau să le îndeplinească sunt:  să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist, să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară și să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului.

Citește și REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Candidații admiși la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri. Trei tineri din Alba, punctaj maxim

Candidații care au fost declarați ”Admis” la concursul de admitere în instituțiile de învățământ nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizații cu caracter politic.

sursă foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. radu ioan

    luni, 20.01.2020 at 19:04

    unde gasesc lista cu rezultatele la sc. de politie cluj 2020.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax