Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Admitere școli militare 2021: Înscrieri până în 29 aprilie la academii și unități de învățământ postliceal militar. Condiții

Publicat

Peste 1000 de locuri la școli militare sunt disponibile pentru înscrieri până în 29 aprilie pentru cei care doresc o carieră în domeniu.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță că se fac înscrieri pentru ofițeri (108 locuri în academiile militare și UNAp) – învățământ universitar militar, maiștri militari (484 de locuri) și subofițeri (591 de locuri) – învățământ postliceal militar.

Vezi și ADMITERE școli militare 2022: Locuri și condiții pentru candidați. Înscrieri la școli postliceale, colegii, academii militare

Cele 108 locuri la academiile militare sunt repartizate astfel:

Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I” București (4 ani): 55 locuri pentru concurs admitere

Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu (3 ani): 26 pentru concurs admitere

Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” București (3 ani): 11 locuri pentru concurs admitere

Academia Forțelor Ariene ”Henri Coandă” Brașov (3 ani): 9 locuri pentru concurs admitere

Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” Constanța (4 ani): 7 locuri pentru concurs admitere

Vezi toate locurile, pe specializări, pentru admitere 2021 școli militare: ADMITERE școli militare 2021: TOATE locurile, CALENDAR și condiții de înscrieri la academie și școlile de subofițeri și maiștri

Se pot înscrie absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, în vârstă de cel mult 28 de ani (împliniți în 2021), până la data de 29 aprilie, ora 12:00.

Cum se fac înscrierile

Pentru ÎNSCRIERE în vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, candidații se adresează biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțin cu domiciliul și completează o fișă de contact cu datele de identificare și opțiunile privind cariera militară. Înscrierile se pot face și online.

(Fișa de contact va fi completată de părinți/tutori pentru candidații minori.)

Fișa de contact se obține direct de la sediul biroului informare-recrutare sau online și se completează conform indicațiilor personalului recrutor.

Pentru locurile de formare a ofițerilor, se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani (24 de ani pentru aviație-naviganți) împliniți în cursul anului 2021.

Candidații trebuie să nu fi parcurs, în întregime sau parțial, un program de studii universitare de licență cu finanțare de la bugetul de stat, iar în cazul în care au parcurs un astfel de program de studii, să menționeze în cererea de înscriere despre aceasta, urmând ca până la data înmatriculării să facă dovada că au achitat/achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care au beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat.

Admiterea se va desfășura astfel:

Centrele zonale de selecție și orientare se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

Admiterea include probe psihologice (test de aptitudini şi de personalitate), probe fizice (traseu utilitar-aplicativ, cu baremul 1 minut şi 45 de secunde, şi alergare pe distanţa de 2.000 m, cu baremul de 9 minute şi 45 de secunde) şi un interviu de evaluare finală (pentru orientarea vocaţională a candidaţilor).

23 iulie – instituțiile de învățământ superior militar (ofițeri)

Probe: matematică, informatică și limba engleză

1 august – subofițeri

Probe: matematică și limba engleză

3 august – maiștri militari

Probe:matematică și limba engleză

Candidații înscriși la medicină militară (70 locuri la București și Târgu Mureș), vor susține examenul de admitere în data de 25 iulie.

Selecția și examinarea medicală se vor desfășura după ierarhizarea candidaților (după examenul de admitere).

Cei care vor continua cariera militară au acces la solde pornind de la 3.212 lei net (5.490 lei brut, inclusiv sporuri), cât le revine subofițerilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax