Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

ADMITEREA în clasa a V-a: Probele vor fi organizate cu prezența fizică a elevilor. Când se vor desfășura acestea

Publicat

examen teza lucrare

Admiterea în clasa a V-a va fi organizată și în acest an cu prezența fizică a elevilor. Este vorba despre probele care trebuie susținute de elevii care-și continuă studiile în clase cu predare intensivă de limbi străine sau cu profiluri artistice ori sportive.

Aceste probe vor fi, pentru anul școlar 2021-2022, în două perioade, fie 28 iunie – 16 iulie 2021, fie 12 iulie – 23 iulie 2021, potrivit unui document (Adresa nr. 2.555 din 27.04.2021 a Direcției Generale Învățământ Preuniversitar) trimis de Ministerul Educației școlilor, citat de edupedu.ro.

Vezi și VACANȚA de PAȘTE 2021: Cum revin la școală elevii din fiecare clasă. CALENDARUL semestrului al doilea

Documentul prevede prezența fizică a elevilor la aceste probe și reamintește instituțiilor de învățământ cadrul legal de desfășurare a selecției de.

„Probele de admitere în clasa a V-a se organizează și se desfășoară cu respectarea și aplicarea normelor igienico-sanitare şi de siguranță/securitate, în vigoare, pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, pentru toți candidații şi toate cadrele didactice care participa la acest proces”, potrivit Adresei citate.

„În vederea constituirii formațiunilor de studiu pentru clasa a V-a cu program intensiv de studiu al unei limbi moderne de circulație internațională, admiterea elevilor presupune promovarea testului de competențe lingvistice, care constă într-o probă scrisă, conform prevederilor Ordinului ministrului educației nr. 3691/2021 pentru completarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a claselor cu predare a unei limbi moderne în regim intensiv, respectiv bilingv în unitățile de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4797/2017.

În vederea constituirii formațiunilor de studiu pentru clasa a V-a, învățământ vocațional, profil sportiv, admiterea elevilor este condiționată de promovarea probelor specifice de aptitudini.

Structura probelor de aptitudini sportive (probele și normele de evaluare) privind constituirea formațiunilor de studiu pentru clasa a V-a se elaborează de către cadrele didactice din unitatea de învățământ care organizează admiterea, ținându-se cont de faptul că susținerea probelor se face individual, fără partener sau adversar.

Probele de aptitudini sportive vor fi aplicate numai după ce au fost avizate de către inspectorul școlar cu atribuții în specialitatea educație fizica și sport.

În vederea constituirii formațiunilor de studiu pentru clasa a V-a, învățământ de arte, înscrierea elevilor se poate efectua numai pe baza testării aptitudinilor specifice. – Probele de aptitudini se evaluează de către comisii de specialitate constituite din profesori calificați din unitatea de învățământ care organizează testarea, numite prin decizie a conducerii unității de învățământ, cu avizul inspectoratului școlar”, potrivit documentului citat.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax