Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Adolescent înjunghiat de un tânăr de 19 ani, în urma unui scandal într-un bar din Berghin. Agresorul, arestat preventiv

Publicat

Arhivă foto

Un adolescent a ajuns la spital, după ce a fost înjunghiat de un tânăr de 19 ani, în urma unui scandal produs într-un bar din Berghin. Agresorul a fost arestat preventiv.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 9 decembrie 2023, în jurul orei 23.50. Potrivit IPJ Alba, polițiștii din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Vințu de Jos au fost sesizați cu privire la faptul că într-un local public din localitatea Berghin, județul Alba, a avut loc un conflict, iar o persoană a suferit leziuni corporale.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că doi tineri de 19 și 21 de ani, din comuna Roșia de Secaș, în timp ce se aflau în incinta localului, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, ar fi inițiat acte de violență și ar fi provocat un scandal, iar tânărul de 19 ani i-ar fi cauzat, unui alt tânăr de 16 ani, din comuna Berghin, leziuni corporale cu un obiect ascuțit.

Victima a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În urma evenimentului, au fost înregistrate pagube materiale, fiind distrusă ușa de acces în local, precum și un geam.

Pe numele tânărului de 19 ani, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, pe numele tânărului de 21 de ani a fost întocmit dosar penal,pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de cei doi tineri.

„În cursul zilei de duminică, 10 decembrie, tânărul de 19 ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și ulterior în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, care a dispus cercetarea în stare de arest preventiv, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cercetările sunt continuate”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Adolescent înjunghiat de un tânăr de 19 ani. Precizările Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 10.12.2023, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat în vârstă de 19 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 alin. 1 C.pen. raportat la art. 188 alin. 1 C.pen. și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 alin. 2 C.pen.

În fapt, s-a reținut că, la data de 09.12.2023, în jurul orelor 23:50, aflându-se împreună cu alte persoane într-un local din comuna Berghin, județul Alba, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul i-a aplicat victimei – minor în vârstă de 16 ani – mai multe lovituri cu un briceag în zona toracelui, cauzându-i acesteia leziuni traumatice ale splinei, care i-au pus viața în primejdie și care necesită pentru vindecare 34-40 zile de îngrijiri medicale.

Persoana vătămată a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, unde a suferit o intervenție chirurgicală.

Urmare a referatului procurorului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive față de inculpat, la data de 10.12.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.

Procurorul continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigațiile sunt efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale și Secția 2 Poliţie Rurală Vințu de Jos.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax