Connect with us
Publicitate

CUGIR

Adolescență după gratii. Tânăr din Cugir, condamnat pentru tâlhării comise când avea doar 17 ani

Publicat

inchisoare

Un tânăr din Cugir de doar 19 ani, aflat în arestul preventiv de la IPJ Alba, a fost condamnat la internarea într-un centru educativ pentru două tâlhării. Din centrul educativ s-a întors în luna iulie, unde a stat închis pentru furt calificat și tâlhărie.

Pe numele său mai există un dosar la Judecătoria Alba Iulia, tot pentru tâlhărie calificată, care nu a primit încă un prim termen de judecată.

Prima faptă pentru care a fost condamnat Marian S. în acest dosar a fost comisă în 2017, când avea 17 ani. În 17 august, în jurul orei 13.30, minorul s-a așezat pe o bancă din oraș, lângă un bărbat mai în vârstă și i-a cerut acestuia o țigară. Până când bătrânul să își dea seama ce s-a întâmplat, acesta i-a luat din buzunar portofelul și a fugit.

Bătrânul a strigat după minor, dar acesta nu s-a oprit din fugă. Pe drum s-a întâlnit cu doi cunoscuți, care au fost și martori în dosar. Unul dintre aceștia a declarat în fața anchetatorilor că Marian a deschis portofelul, a luat banii din el, pe care și i-a băgat la chiloți, iar portofelul l-a aruncat.

Aproape un an mai târziu, în data de 11 mai 2018, o persoană care se deplasa pe o stradă din oraș a fost abordată de tânăr care i-a cerut doi lei. Când și-a scos portofelul, i l-a smuls din mână și a fugit. ”În portmoneu, victima avea suma de 570 lei, cartea de identitate, două carduri de sănătate și un document eliberat de o casa de amanet, iar prin fapta săvârșită i s-a creat un prejudiciu de 700 lei”, se arată în motivarea instanței din Alba Iulia.

După ce a luat banii din portofel, acesta s-a urcat într-un taxi pentru a pleca într-o altă localitate. Voia să-și cumpere haine. Între timp a fost oprit de polițiști, care l-au prins din urmă pe tânăr. Asupra sa au găsit doar 300 de lei, restul banilor fiind cheltuiți de către acesta.

Pentru faptele din 2017 și 2018, tânărul a fost condamnat la 3 ani de internare într-un centru educativ pentru o perioadă de trei ani. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia. 

De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia l-au trimis în judecată, la începutul lunii noiembrie, pentru tâlhărie, într-un dosar după ce a bătut și furat 1.300 de lei din buzunarul unui bărbat.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax