Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: VINERI, sesiune de informare despre Programul Europa Creativă – Subprogramul Cultura, la Brașov


Publicat

2În 26 mai 2017 Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, împreună cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin Biroul Europa Creativă România – Subprogramul Cultura din cadrul Unității de Management a Proiectului, organizează la Brașov, la sediul Bibliotecii Județene “George Barițiu”, un seminar de informare pentru cel mai mare program european de finanțare a sectoarelor creative și culturale.

Va fi o sesiune de informare la care vor participa ONG-uri, autorități și instituții publice și companii private ce vor să scrie proiecte culturale spre finanțare prin Programul ”Europa creativă”. Prin acest Subprogram sunt eligibile spre finanțare proiecte culturale/creative din domeniile: arhitectură, arhive, biblioteci și muzee, artizanat artistic, audiovizual (inclusiv cinematografie, televiziune, jocuri video și multimedia), patrimoniul cultural material și imaterial, design, festivaluri, muzică, literatură, artele spectacolului, artele vizuale, activitate editorială, radio etc.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate informații cu privire la liniile de finanțare ale Subprogramului Cultura, condițiile de participare în cadrul proiectelor de cooperare europeană, exemple de proiecte finanțate şi aspecte practice privind conținutul dosarelor de finanțare, completarea şi depunerea cererilor de finanţare.

”Organizăm, pentru al patrulea an consecutiv, acest tip de activitate de informare, prin proiectul Europe Direct Regiunea Centru. Anul acesta am ales Brașovul fiindcă este un oraș și un județ ce abundă în cultură, fie festivaluri și evenimente, fie monumente, cetăți, biserici fortificate. Considerăm că participarea la acest eveniment este o oportunitate de care trebuie să profite toți cei ce pot depune proiecte, fiindcă experții din Ministerul Culturii le vor prezenta ce anume se punctează la aceste proiecte, vor discuta despre exemplele din alte proiecte și despre activitățile care deja au fost finanțate, sau vor primi informații despre alte surse de finanțare nerambursabile la care pot recurge. Dorim să sprijinim potențialii solicitanți de fonduri și comunitățile care doresc să se dezvolte din Regiunea Centru, fiindcă considerăm că e foarte important să ne păstram identitatea culturală”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Cei interesaţi sunt aşteptaţi cu ora 9.30 la sediul Bibliotecii Județene ”George Barițiu” din Brașov, Bulevardul Eroilor, nr 33-35. Vor fi oferite răspunsuri și la întrebările:

Suntem pregătiți să accesăm o finanțare prin programul Europa Creativă?

Ce condiții impune programul pentru participare?

Ce conține practic o cerere de finanțare și un buget?

Dacă nu prin Europa Creativă, ce alte programe europene finanțează proiecte de acest gen?

Puteți afla şi exemple ale altor proiecte finanțate prin program.

Înscrieri, online. AICI, formularul.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

A condus fără permis o autoutilitară și a acroșat un autoturism parcat, la Ocna Mureș. Tânăr din județul Mureș, cu dosar penal

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un tânăr din județul Mureș s-a ales cu dosar penal în Alba după ce a condus o autoutilitară și a acroșat un autoturism parcat regulamentar, la Ocna Mureș. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 mai 2021, în jurul orei 18:40, polițiștii din Ocna Mureș au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Brazilor din Ocna Mureș.

Polițiștii au constatat că un tânăr de 20 de ani, din Sărmașu, județul Mureș, în timp ce efectua manevre pentru a parca o autoutilitară, a acroșat un autoturism parcat regulamentar.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O căprioară a căzut într-un bazin de apă adânc de aproape patru metri. Intervenție dificilă a pompierilor din Blaj

Publicat

O căprioară a căzut într-un bazin de apă adânc de aproximativ patru metri, situat pe raza localității Blaj. 

În jurul orei 10.10, la fața locului s-au deplasat pompierii din Blaj pentru a salva animalul.

Potrivit ISU Alba, pompierii intervin în primă fază pentru imobilizarea căprioarei, care este foarte agitată, iar apoi pentru extragerea acesteia din bazin.

UPDATE: Căprioara a fost imobilizata si extrasă in siguranță din bazinul de apă, iar în aceste momente este evaluată de către un medic veterinar.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei, la Galeria de Artă din Alba Iulia

Publicat

La Galeria de Artă din Alba Iulia are loc joi, 6 mai, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziției – Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei. În cadrul evenimentului vor expune lucrări un număr de zece artiști. 

Expoziția va putea fi admirată la Galeria de Artă din Alba Iulia, aflată pe strada 1 Decembrie 1918, bloc M9 parter, până în data de 25 mai.

În cadrul acesteia pot fi admirate lucrări semnate de:

 • Livia Maria Moldovan
 • Victor Apostu
 • Adela Kostyal
 • Tereza Popa
 • Ileana Muntean
 • Thu Ha
 • Livia Cezara
 • Daniela Peleogianni
 • Cătălin Muntean
 • Traian Mârza

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ITM Alba: Amenzi de 10.000 de lei și cinci avertismente date de inspectori, după controale la firme din județ

Publicat

Inspectorii de muncă din Alba au dat amenzi de 10.000 de lei, în urma controalelor derulate săptămâna trecută la firme din județ.

În perioada 26 – 29 aprilie, în domeniul relaţiilor de muncă au fost verificate 16 de firme, cu un număr total de 510 de salariați. Au fost depistate 29 de nereguli și date 4 sancțiuni, respectiv trei avertismente și o amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • netransmiterea în termenul legal a elementelor referitoare la încadrarea în muncă a salariaților;
 • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
 • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
 • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;
 • netransmiterea în termenul legal în Revisal a modificărilor intervenite în executarea contractelor individuale de muncă;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificați 4 de angajatori și găsite 4 nereguli. Inspectorii au aplicat 2 avertismente și 2 amenzi în valoare de 8.000 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
 • lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
 • lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
 • lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
 • organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
 • lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
 • desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate