Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AFIR: Lista băncilor care oferă credite adaptate proiectelor PNDR. Detalii pentru beneficiari

Publicat

exploatatii agricole finantare program AFIR a publicat o nouă secțiune pe pagina de internet pentru afișarea produselor de finanțare ale instituțiilor bancare dedicate beneficiarilor PNDR, transmite instituţia, într-un comunicat de presă. Sunt informaţii utile antreprenorilor și fermierilor care vor să deruleze proiecte cu fonduri europene și au nevoie de credite bancare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.info, în cadrul secțiunii „Rapoarte și Liste”, subsecțiunea „Lista instituțiilor financiare”, o rubrică destinată produselor de finanțare adaptate nevoilor beneficiarilor proiectelor finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

„Din experiența programării anterioare, a PNDR 2007 – 2013, problema cofinanțării investițiilor în agricultură și pentru dezvoltarea mediului rural a reprezentat unul dintre principalele motive pentru care s-au dezangajat fonduri. Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor noului Program am identificat o soluție de popularizare pe site-ul AFIR a ofertelor financiar-bancare, oferindu-le astfel oportunitatea de a alege un instrument financiar flexibil și potrivit investiției pe care doresc s-o dezvolte cu ajutorul fondurilor europene, disponibile țării noastre prin PNDR 2020”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian-Ionuț Chesnoiu.

În cadrul noii rubrici, a fost deja publicată oferta unei instituții bancare în vederea emiterii Scrisorilor de Garanție Bancară pentru autoritățiilor publice locale, care derulează proiecte de investiții finanțate prin PNDR 2020.

„La nivelul AFIR, în baza unui protocol de colaborare, se poartă discuții lunare cu Asociația Română a Băncilor (ARB) pentru a analiza posibilitatea obținerii de condiții avantajoase pentru beneficiarii proiectelor finanțate prin PNDR 2020, astfel încât investițiile să fie finalizate la termen, fără probleme”, a subliniat Adrian-Ionuț Chesnoiu.

Responsabilitatea ofertelor publicate aparține exclusiv instituției financiar-bancare, la fel și valabilitatea produselor de finanțare. Totodată, AFIR menţionează că nu efectuează nicio ierarhizare sau selecție a acestor instituții financiar-bancare. Lista instituțiilor bancare nu este una exhaustivă și nu include toate instituțiile bancare ce pot oferi produse de finanțare beneficiarilor PNDR 2020, fiind orientativă, potrivit sursei citate.

Lista băncilor cu care APIA a încheiat convenții:

CEC Bank SA

BCR SA

Brd – Gsg SA

Banca Comercială Carpatica SA

Banca Transilvania SA

Sc Bancpost SA

BC Intesa Sanpaolo Romania SA

Otp Bank Romania SA

Banca Unicredit Ţiriac Bank SA

Raiffeisen Bank SA

Veneto Banca SCPA

Sc Procreditbank SA

Banca Românească SA

Banca Centrala Cooperatistă Creditcoop

Garanti Bank SA

Libra Internet Bank

Banca Comercială Feroviară SA

Credit Agricole Bank Romania SA

Alpha Bank Romania

Banca de Export-Import a României Eximbank

AICI, mai multe detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax