Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Super-agenția de stat care plătește cele mai mari salarii de bugetar din România va angaja 88 de oameni. Ce este AMEPIP

Publicat

Agenția pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), super-agenția de control asupra tuturor companiilor cu capital de stat, va avea 88 de angajați. 

Asta pe lângă demnitarii și numărul de posturi aferent acestora. Structura va fi condusă de către un președinte, împreună cu doi vicepreședinți, potrivit proiectului de act normativ pus în dezbatere publică de Secretariatul General al Guvernului în data de 3 iulie 2022.

Potrivit notei de fundamentare, mandatul președintelui și celor doi vicepreședinți este de patru ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru o singură dată, potrivit Economedia.

De menționat este că salariile vor fi cu 50% mai mari decât maximul salarial pentru funcțiile publice din aparatul de lucru al Guvernului, ceea ce înseamnă că vor avea cele mai mari salarii din România.

  • Salarizarea se realizează la nivelul maxim al drepturilor salariale prevăzut pentru funcțiile publice din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, majorat cu 50%, prin derogare de la prevederile Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare”, potrivit notei de fundamentare.

Super-agenția are și de unde să plătească aceste salarii enorme. AMEPIP va lua 0,1% din încasările tuturor companiilor și regiilor de stat din România, indiferent dacă fac sau nu profit.

Super-agenția va fi sub controlul premierului și al secretarului general al Guvernului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 06.07.2023 at 15:30

    Sunt tare curios să văd ce fel meseriaşi găsesc partidele pentru asemenea posturi ? Probabil ceiaşi neprofesionişti ca la ANCOM,ANRE, etc puşi de pe o listă stabilită de altcineva din afara partidelor. C-aşa-i la noi, proştii au prioritate în posturile de conducere, ca să poată fi conduşi după criterii neînţelese de noi, dar binefăcătoare pentru unii,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax