Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ai circulat fără rovinietă? Fapta se prescrie în patru luni, nu în şase. Proiect

Publicat

rovinieta

Pentru şoferii care circulă fără rovinietă, fapta se va prescrie în patru luni, nu în şase, cum este acum, iar amenda nu va mai fi însoţită de o dovadă. Sunt prevederi dintr-un proiect de lege ce ar putea primi, marţi, vot final, la Camera Deputaţilor.

Este vorba despre proiectul de lege pentru modificarea și completarea art. 9 din Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, aprobat de Senat anul trecut şi aflat acum la vot în Camera Deputaţilor.

Potrivit actului normativ, „aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei (data încheierii procesului-verbal de contravenție)”.

Astfel, dacă procesul-verbal nu va fi încheiat în cel mult patru luni de la data la care șoferul a fost prins conducând o mașină fără rovinietă, amenda nu va mai putea fi aplicată.

În prezent, comunicarea procesului-verbal de amendare se poate face în maximum două luni de la întocmirea acestuia. Potrivit noilor propuneri, cel mult şase luni va putea fi perioada pentru aplicarea amenzii (patru luni termenul amintit, plus două luni perioada de comunicare).

Deputaţii au eliminat din actul normativ prevederea prin care procesul-verbal trebuia însoțit de dovezi.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax