Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AIUD: Întâlnire de lucru cu primarii din zonă pentru stabilirea primei etape în înfiinţarea polului de dezvoltare Aiud-Ocna Mureş

Publicat

Primarul municipiului Aiud, Mihai Horaţiu Josan convoacă joi, la o întâlnire de lucru pe tema polului de dezvoltare Aiud-Ocna Mureş, toţi reprezentanţii administraţiilor locale din zonă. Primul pas spre înfiinţarea acestei asociaţii de dezvoltare intercomunitare, din care se doreşte să facă parte localităţile Aiud, Livezile, Rimetea, Rîmeţ, Ponor, Rădeşti, Lopadea Nouă, Hopîrta, Miraslău, Unirea, Noşlac, Lunca Mureş, Fărău şi Ocna Mureş, va fi făcut în 29 februarie, când proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local.

În acest context, documentaţia pentru şedinţa Consiliului Local Aiud fiind deja pregătită, primarul Mihai Horaţiu Josan i-a invitat pe ceilalţi primari din zonă la întâlnirea ce are ca scop şi stabilirea unui calendar comun de acţiune, dorinţa iniţiatorului proiectului fiind aceea ca, în prima etapă, toate localităţile să se constituie în asociaţia de dezvoltare intercomunitară „Aiud-Ocna Mureş” cât mai curând, prin adoptarea în acest sens a hotărârilor consiliilor locale.

Ulterior, odată constituită asociaţia „Aiud – Ocna Mureş”, până în luna iunie, vor fi armonizate strategiile de dezvoltare locală ale tuturor localităţilor şi se vor stabili priorităţile, ţinând cont de faptul că direcţiile principale de acţiune vor viza dezvoltarea economică, punând aici un accent deosebit pe agricultură, domeniu în care zona Aiud – Ocna Mureş are resurse, dar şi a serviciilor de învăţământ, sănătate şi salubritate. Nu în ultimul rând, una dintre direcţiile fundamentale este dezvoltarea infrastructurii, ca element esenţial pentru atragerea investitorilor.

„Am lansat această invitaţie tuturor primarilor din zona Aiud – Ocna Mureş şi sunt optimist în ceea ce priveşte acordul lor pentru integrarea localităţilor pe care le conduc în acest pol de dezvoltare, pe care mi l-am asumat şi care va funcţiona ca o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, o microregiune de dezvoltare. Acest proiect nu este, aşa cum mai spus de altfel, unul politic, de aceea mizez pe acordul primarilor, indiferent ce culoare politică poartă, pentru că acest acord exprimă de fapt gradul de interes al edililor faţă de comunitate şi faţă de oamenii pe care îi reprezintă. De aceea, sunt optimist în ceea ce priveşte atitudinea primarilor faţă de înfiinţarea asociaţiei de dezvoltare intercomunitară Aiud – Ocna Mureş”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Citiţi mai multe despre polul de dezvoltare Aiud-Ocna Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax