Connect with us
Publicitate

AIUD

Aiudeanul Levente Polgar, mărturii la finalul cursei Tor des Geants 2024: Am plecat către infern, și da, la propriu a fost infern!

Publicat

Ultramaratonistul Levente Polgar din Aiud a vorbit despre experiența pe care i-a oferit-o cel mai dur ultramaraton din lume.

Este vorba despre TOR 330,  Tor des Geants 2024. Sportivul a terminat pe locul 395, fără echipă de suport fizic pe traseu, ceea ce constituie o performanță extraordinară.

El a descris pe contul său de Facebook condițiile prin care a trecut pe parcursul cursei: ”Am plecat către infern, și da, la propriu, a fost infern! Mai dur și mai groaznic nu am văzut niciodată”.

Competiția TOR330 – Tor des Geants este o cursă care îmbină distanța lungă cu stilul individual al alergătorilor.

Ultramaratonistul Levente Polgar din Aiud a terminat cel mai greu ultramaraton din lume. A alergat 330 de kilometri

Cursa nu impune nicio etapă obligatorie, iar câștigătorul este alergătorul care finalizează cursa în cel mai scurt timp, făcând propriile sale decizii cu privire la când și cât timp să se oprească pentru odihnă și înviorare.

Tor des Geants este prima cursă de acest fel care acoperă o întreagă regiune, alergând pe potecile sale spectaculoase de la poalele celor mai înalte vârfuri din Alpi și prin Parcul Natural Gran Paradiso și Parcul Regional Mont Avic.

Levente Polgar, mărturii la finalul cursei Tor des Geants 2024

Din 520 care au ajuns la finish, am terminat pe locul 395, fără echipă de suport fizic pe traseu!

Contează enorm, pentru că doar dai jos geanta de pe spate și cineva îți pune lucrurile necesare și cele noi în geantă, astfel că nu mai pierzi timp.

Sau te așteaptă cu farfuria deja plină (ai mâncat și ai plecat)!

Per total, sunt FOARTE MULȚUMIT de prestația mea! Nu credeam că este posibil să ajung la FINIȘ, având în vedere ce „iad” a fost…

Am plecat pe ploaie, undeva la 30 de ore, timp în care trebuia să trecem două vârfuri de 3000 de metri și alte trei vârfuri de 2800-2900 de metri.

După aceea, s-a înseninat și a fost bine, moment în care am profitat de fiecare sector alergabil, fără să mai țin cont de vreo durere.

Noaptea care a urmat a fost un fel de „iad” – vânt care bătea din toate direcțiile, pe niște urcări aproape apocaliptice!

În zori ni s-a spus că trebuie să punem în geanta de alergare, OBLIGATORIU, colțari de zăpadă, deoarece vom intra într-un sector cu ZĂPADĂ, VÂNT și ÎNGHEȚ (a fost o aventură cu colțarii).

După aceea, am plecat către infern, și da, la propriu, a fost infern! Mai dur și mai groaznic nu am văzut niciodată. De la Muntele Olomont încolo a fost IADUL PE PĂMÂNT!

De acasă, prin telefon, am fost „pistonat”: vezi să mănânci, pleacă din post, nu mai sta, pune ceasul să sune, ia la tine x-z, ai grijă să nu te accidentezi!

Toate aceste lucruri le auzeam de la trei super OAMENI: Viorel Palici, Răzvan Mihai Matei și Dinu Țurcanu. Băieți, vă mulțumesc frumos!

Astfel, sunt singura persoană din lume cu un handicap care termină de două ori consecutiv Tor des Géants în două extreme.

Anul trecut a fost foarte cald, cu o ploaie torențială, iar anul acesta, ploaie, vânt, zăpadă și îngheț!

Dacă era să pățesc ceva? DA! Dacă mi-a fost viața în pericol? Da! De 6 ori, dar nu am avut timp să intru în panică sau să mă sperii, pentru că NU AM AVUT VREME!

Așa cum au spus organizatorii, citez: „Doar cei curajoși: finalizatorii din acest an nu au fost doar ‘giganți’, ci adevărați supraviețuitori.” Felicitări, eroi!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate