Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aiudeanul Polgar Levente a luat startul la -18 grade, în cea mai grea competiție din lume, 6633 Arctic Ultra

Publicat

polgar arctic

Ultramaratonistul aiudean Polgar Levente a luat startul în competiția 6633 Arctic Ultra, cel mai dur ultramaraton din lume, ce are loc în zona Cercului Polar. La -18 grade Celsius, Levi, cum îi spun prietenii, se afla pe locul 4 după 9 ore, la aproximativ 6 kilometri în spatele primului concurent, românul Tibi Ușeriu, câștigătorul ultimelor două ediții ale competiției. Potrivit organizatorilor, prognoza meteo pentru următoarele 12 ore nu este deloc îmbucurătoare: vânt puternic (40-70 km/h) și vizibilitate zero.

Potrivit organizatorilor, după 9 ore de la start, grupul de concurenți s-a întins pe mai bine de 20 de kilometri. Românul Tibi Ușeriu, de două ori câştigător al celui mai greu maraton de pe pământ, se află din nou pe primul loc, la 12 kilometru de Cercul Polar, având un avans de aproximativ 2 kilometri în fața irlandezului Patrick O’Toole.

Pe locurile trei și patru, la 5 respectiv 6 kilometri distanță se aflau românii Avram Iancu și Levente Polgar.

UPDATE: Românul Avram Iancu a abandonat cursa între primul și al doilea punct de control.

Potrivit organizatorilor, până în prezent toți concurenții se descurcă bine. Vremea se prezintă în condiți bune, însă prognoza pentru următoarele 12 ore nu este deloc îmbucurătoare: vânt puternic (40-70 km/h) și vizibilitate zero.

Pe lista de start a maratonului 6633 Arctic Ultra se află patru români: Florentina Iofcea – prima româncă participantă, Avram Iancu – românul care a parcurs înot Canalul Mânecii și Dunărea de la izvoare la vărsare, Polgar Levente – prima persoană cu dizabilități acceptată în această cursă și Tibi Ușeriu, câștigătorul ultimelor două ediții, din 2016 respectiv 2017. Toți cei patru s-au înscris în cursa cea mai grea, cea de 350 de mile.

Cursa a început în 8 martie și este estimată a se  încheia în 17 martie, la Tuktoyaktuk, după un itinerariu care include atingerea Cercului Polar în primele 23 de mile. În total vor fi parcurse 383 de mile până la linia de sosire (aproximativ 617 kilometri).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax