Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AJOFM: Cursuri de formare profesională în Alba Iulia, Cîmpeni și Blaj pentru şomeri sau cei care vor să-și schimbe jobul. Condiţii de participare şi costuri

Publicat

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba organizează în lunile martie şi aprilie 2014 programe de iniţiere, calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. La aceste cursuri pot participa contra cost și persoanele care au loc de muncă şi, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia. Cei interesați pot participa la cursuri pentru inspector resurse umane şi cosmetician în Alba Iulia, ospătar – chelner în unităţi de alimentaţie şi lucrător în comerţ la Câmpeni și îngrijitor bătrâni la domiciliu la Blaj.

AJOFM Alba pune la dispoziţia persoanelor aflate  în căutarea unui loc de muncă si a persoanelor care ocupă un loc de muncă şi, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia, contracost, următoarele următoarele programe de iniţiere, calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare:

– Inspector Resurse Umane (Alba Iulia)

– Cosmetician (Alba Iulia)

– Ospătar – chelner în unităţi de alimentaţie (Câmpeni)

– Lucrător în comerţ (Câmpeni)

– Îngrijitor bătrâni la domiciliu (Blaj).

Prețul cursurilor se stabilește în funcție de numărul de cursanți care sunt într-o grupă (minim 14, maxim 28). Dacă sunt 14 cursanți, prețul este mai mare, iar dacă sunt 28 cursanți, prețul este mai mic. Astfel, apentru un curs de 360 de ore, prețul este de aproximativ 300-400 de lei, pentru 720 de ore, 600-800 de lei, iar pentru 1080 de ore, 1500-2000 de lei.

Formele prin care se realizează formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă sunt: cursuri, stagii de practică şi specializare, precum şi alte forme, în condiţiile legii.

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa agenţiei. Persoanele fără loc de muncă interesate să participe la curs pot fi luate în evidenţă ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi care beneficiază în mod gratuit de servicii de formare profesională au următoarele drepturi: să beneficieze de pregătire teoretică şi practică pe toată durata cursului; să beneficieze de rechizite şi materiale de instruire şi să primească în folosinţă manuale; să beneficieze de consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului; să beneficieze, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz, de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult 4 deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire, în condiţiile prevăzute de reglementările în vigoare pentru salariaţii instituţiilor publice şi regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegării şi deplasării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interes de serviciu;

Persoanele care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite şi se încadrează în muncă, potrivit legii, pot beneficia în continuare, până la finalizarea programului de formare profesională început, de serviciile de formare profesională gratuite la care aveau dreptul dacă nu s-ar fi angajat.

Acte necesare înscrierii la cursurile de formare profesională

1. Recomandare de la compartimentul de consiliere A.J.O.F.M. Alba,

2. Certificat de naştere original si copie

3. Buletin/carte de identitate original şi copie

4. Acte studii original şi copie

5. Adeverinţă medicală de la medicul de familie, cu menţiunea: „Apt pentru meseria…”

6. Certificat de căsătorie original şi copie (dacă este cazul).

Citeşte mai multe detalii despre cursurile organizate de AJOFM:  Cursurile de calificare pentru şomeri organizate de AJOFM Alba, în martie. Condiţii de participare şi beneficii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax