Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AJPIS Alba face apel către locuitori pentru depistarea posibilelor abuzuri în centrele rezidențiale

Publicat

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba a transmis un apel către locuitori, prin care le solicită să sesizeze de urgență orice situație privind abuzuri în centrele rezidențiale.

”Anunț de interes public

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba vă roagă să sesizați de urgență orice situație sau informație cu privire la posibile abuzuri de orice fel, la care ar putea fi supuse persoane aflate în cadrul serviciilor sociale de orice tip, publice și/sau private (cămine pentru persoane vârstnice, centre rezidențiale pentru copii si adulți cu dizabilități, centre de îngrijire și asistență, adăposturi).

În acest sens ne puteți contacta astfel:

  • La sediul AJPIS sau prin poștă, la adresa situată în Alba Iulia, str. Nicolae Titulescu, nr.10B, de luni până joi între orele 8.00-16.30 și vineri 8.00-14.00
  • Email: ajpis.alba@mmanpis.ro
  • Telefon: 0738975191

Sesizările dumneavoastră vor fi tratate cu maximă atenție, urgență, asigurându-vă, totodată, protecția datelor personale.

Haideți să fim vigilenți, haideți să acționăm împreună împotriva abuzurilor!

Vă mulțumim!”, este mesajul AJPIS Alba.

Reamintim că prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a declarat recent la radio Alba24.ro că, în contextul campaniei naționale de verificare a centrelor rezidențiale, după abuzuri descoperite în mai multe locații din țară, situația în județ este următoarea:

  • au fost verificate 92 centre rezidențiale, din care: 40 centre pentru copii; 23 centre pentru persoane vârstnice; 27 centre  pentru persoane cu dizabilități; alte persoane dependente – altele decât persoanele vârstnice sau cu dizabiltăți – 1 și centre neautorizate – 1
  • au fost date 527 de sancțiuni, a fost deschis un dosar penal pentru fraudă economică și a fost suspendată activitatea de bloc alimentar în două locații.

Vezi detalii: VIDEO: Prefectul județului Alba, despre centrele de bătrâni verificate de inspectori. Ce probleme au fost descoperite

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 31.07.2023 at 13:02

    Mai daţi-o dracu de treabă. Faceţi controale inopinate, că d”aia sunteţi plătiţi, nu aşteptaţi la telefon sesizări şi mai apoi informaţi şefii centrelor că o să apăreţi şi voi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax