Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ajutor de stat pentru stocarea de energie cu buget de jumătate de miliard de euro. Jumătate din necesar, acoperit de baterii

Publicat

Ajutor de stat pentru stocarea de energie: Ministerul Energiei pregătește o schemă de ajutor de stat cu buget de jumătate de miliard de euro pentru a finanța investiții în stocare de energie. 

Informația a fost făcută publică de ministrul Sebastian Burduja la o conferință organizată de Asociația Energia Inteligentă, potrivit Economedia.

Ajutor de stat pentru stocarea de energie

Ministrul a transmis că necesarul de stocare al României este de 4.000 de MWh, iar planul este ca jumătate din acest necesar să fie acoperit de baterii, iar altă jumătate din hidrocentralele cu acumulare prin pompaj.

Bani de la stat pentru stocare: În acest moment, există un apel de finanțare din PNRR cu un buget de 200 de milioane de euro care se va încheia pe 26 aprilie, iar ulterior urmează analiza dosarelor și contractarea beneficiarilor.

Totodată, ministerul pregătește o schemă pe stocare din fondul de tranziție cu buget de jumatate de miliard de euro.

Schema trebuie însă aprobată de Comisia Europeană prin DG Competition, mai scrie Economedia.

Vouchere pentru baterii de stocare

Un alt proiect anunțat de guvern pentru 2024 spune că cetățenii vulnerabili vor putea beneficia anul acesta, printr-o simplă cerere, de vouchere pentru instalarea de panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

Peste 120.000 de gospodării vor putea beneficia de 25.000 de lei pentru panouri fotovoltaice și 25.000 de lei pentru baterii, bani din PNRR.

Doritorii se vor putea înscrie în cadrul unor birouri de consiliere energetică, înființate de autorități în cadrul consiliilor județene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax