Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bani de la stat pentru panouri fotovoltaice și baterii de stocare, în 2024. Ministrul Câciu anunță cum se va face înscrierea

Publicat

Bani de la stat pentru panouri fotovoltaice și baterii de stocare, în 2024. Cetățenii vulnerabili vor putea beneficia anul acesta, printr-o simplă cerere, de vouchere pentru instalarea de panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

Peste 120.000 de gospodării vor putea beneficia de 25.000 de lei pentru panouri fotovoltaice și 25.000 de lei pentru baterii, bani din PNRR. Doritorii se vor putea înscrie în cadrul unor birouri de consiliere energetică, înființate de autorități în cadrul consiliilor județene. 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, prezent duminică la Alba Iulia, a precizat pentru Alba24 că cetățenii se vor putea înscrie printr-o simplă cerere, pe care o vor putea depune la Consiliul Județean.

„Noi urmează să punem punem în transparență decizională toată procedura respectivă. Vom implica autoritățile locale în realizarea dosarelor, în speță consiliile județene și primării, în realizarea dosarelor pentru cetățeni.

Toate aceste elemente de documentare, dincolo de implicarea autorităților locale, care au bazele de date cu privire la cetățenii vulnerabili și care au tot ce înseamnă această logistică, vor fi implicate firmele care instalează.

Exact cum este programul de la Administrația Fondului pentru Mediu. Firmele vor face tot ceea ce înseamnă partea de documentare, contract, facturi la decont și vor realiza instalarea”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

Bani de la stat pentru panouri fotovoltaice și baterii de stocare: cum se fac înscrierile

„Practic cetățeanul nu va face decât o cerere, pe care o va depune la Consiliul Județean.

Această investiție se pliază peste o reformă pe care o avem, realizarea acestor One Stop Shop-uri, centre de consiliere energetică la nivelul consiliilor județene.

Citește și Ghișee județene de eficiență energetică: Cetățenii vor putea cere informații despre finanțări și utilizarea energiei regenerabile

În acel departament se vor agrega toate aceste date, cereri, dar și toate documentațiile. Cetățeanul nu va avea un efort de realizat”, a mai precizat Adrian Câciu.

Ministrul a mai precizat că primele contracte de finanțare ar urma să fie semnate în luna aprilie sau mai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax