Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutorul de deces s-a majorat cu 75 de lei, de la 1 ianuarie 2014. Statul plăteşte pentru o înmormântare 2.298 de lei

Publicat

În acest an, ajutorul de deces acordat asiguratului sau pensionarului a fost majorat cu 75 de lei, comparativ cu valoarea de anul trecut, odată cu intrarea în vigoare a bugetului de asigurări sociale pentru anul 2014. Actul normativ majorează cu 75 de lei câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. În timp ce în 2013 acest câştig salarial era de 2.223 de lei, în 2014 el ar creşte până la 2.298 lei. Astfel că şi cuantumul ajutorului de deces se va majora tot până la 2.298 lei, în cazul asiguratului sau pensionarului.

Vezi și Ajutorul de înmormântare se majorează în 2022. La ce sumă ajunge ajutorul de deces de la 1 ianuarie. Care sunt actele necesare

În schimb, în cazul unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces va fi în 2014 de 1.149 lei, faţă de 1.112 de lei, cât era anul trecut.

Legea nr. 340/2013 a bugetului asigurărilor sociale de stat a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 776 din 12 decembrie.

Citește și Ajutorul de înmormântare în 2022: Câți bani acordă statul în caz de deces. Sumele actualizate

Potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice, ajutorul de deces se acordă, în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al unui membru de familie care nu are un drept propriu de asigurări sociale şi se află în întreţinerea titularului la data decesului, unei singure persoane care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz: soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul, moştenitorul în condiţiile dreptului comun sau în lipsa acestora, orice altă persoană care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces.

 sursa: realitatea.net

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax