Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: AL DOILEA caz CONFIRMAT de coronavirus, în Alba. Persoana infectată este internată la spitalul din Alba Iulia

Publicat

Un nou caz confirmat de coronavirus în județul Alba. Este vorba despre o persoană internată și izolată la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Informația a fost confirmată pentru Alba24.ro, de managerului instituției sanitare, Diana Mîrza.

Mai mulți angajați ai spitalului, 27 de persoane, dintre care trei medici și restul personal medical,  care au luat contact cu bărbatul au fost puși la izolare într-o locație, iar marți vor fi testați din nou, pentru Covid 19. Aceștia au mai fost testați în cursul zilei de sâmbătă, iar atunci, rezultatul a fost negativ.

Citește și Al treilea caz de coronavirus în Alba. Test cu rezultat pozitiv pentru o femeie din Alba Iulia. Nu are simptome

Persoana confirmată pozitiv este un bărbat în vârstă de 60 de ani din Teiuș, care s-a prezentat în urmă cu câteva zile la secția de urgențe și care avea mai multe simptome similare cu cele produse de noul coronavirus.

Bărbatul s-a prezentat vineri dimineață la UPU, dar din cauză că era o persoană cunoscută cu probleme respiratorii, a fost trimis la secția de infecțioase, iar acolo a fost testat, dar și starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit între timp. Rezultatul testului, a fost anunțat sâmbătă seara: pozitiv.

Bărbatul a fost adus pe secția ATI a spitalului din Alba Iulia. Potrivit surselor Alba24.ro, transferul din UPU în ATI s-a făcut pe un culoar special care ulterior a fost dezinfectat. Momentan acesta se află pe secția de oncologie care a fost special amenajată pentru a primi pacientii infectați cu coronavirus, dar în zilele următoare va fi trimis la spitalul din Blaj.

Doi polițiști locali și soția unuia dintre aceștia, ar fi fost puși în izolare la domiciliu, după ce unul dintre cei doi polițiști ar fi avut un posibil contact cu bărbatul, în momentul în care acesta a ajuns în curtea spitalului din Alba Iulia.

Pe lângă bărbatul internat pe secția ATI, la nivel județean, OFICIAL mai există un caz de coronavirus, cel al unei femei întoarse din Italia în urmă cu două săptămâni.

UPDATE 23.30: Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza a declarat pentru Alba24.ro, că bărbatul din Teiuș a ajuns la UPU vineri dimienață. Acesta este un vechi pacient al spitalului, cunoscut cu probleme respiratorii. După ce a ajuns la UPU, bărbatul a fost trimis la secția de Infecțioase unde i s-au luat probele pentru Covid 19.

Între timp, la secția de Infecțioase, stare de sănătate a bărbatului s-a agravat. Sâmbătă seara a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus și adus pe secția ATI, unde a stat izolat.

Pe tot parcursul prezenței bărbatului la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, personalul medical a fost echipat conform procedurilor, a mai declarat managerul instituției.

Momentan bărbatul se află în zona special amenajată din cadrul secției de oncologie a spitalului, iar pe viitor va fi mutat la spitalul din Blaj. Spitalul din Blaj va asigura spitalizarea doar pentru bolnavii de coronavirus.

Mai mult de atât, la secția UPU a spitalului din Alba Iulia, toate persoanele care vor ajunge și vor avea simptome asemănătoare celor provocate de coronavirus, vor fi testați.

În funcție de stare acestora, vor fi triați la secția de infecțioase, sau la spitalul suport din Blaj. De asemenea, dacă starea unei persoane este gravă, acesta va fi tratat de urgență la spitalul din Alba Iulia, a mai declarat managerul instiției pentru Alba24.ro, Diana Mârza.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax