Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Actorul Alain Delon a decedat: Mega starul de film și cel mai cunoscut actor al Franței a murit la vârsta de 88 de ani

Publicat

Actorul Alain Delon a decedat. Alain Delon, starul filmului francez și unul dintre cei mai cunoscuți actori, la nivel mondial, a decedat. Acesta a murit la vârsta de 88 de ani, duminică, 18 august 2024. 

Anunțul a fost făcut de cei trei ai săi într-o declarație comună, dată pentru AFP, citat de hotnews.ro.

Actorul suferit un accident vascular cerebral în 2019, sufereă și de limfom (cancer al sistemului limfatic) și fusese plasat sub protecție judiciară din ianuarie, cu numirea unui reprezentant desemnat de tribunal pentru îngrijirea sa medicală.

Alain Delon, starul din anii 60” ai Franței

A fost unul dintre cei mai cunoscuți actori din cinematografia franceză și sex simbol al anilor ’60, ’70 și ’80. În 1985, a câștigat Premiul César pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa din Notre histoire (1984).

În 1991, a primit Legiunea de Onoare a Franței. La cel de-al 45-lea Festival Internațional de Film de la Berlin, a câștigat Ursul de Aur de Onoare. La Festivalul de Film de la Cannes 2019, a primit Palme d’Or de onoare.

Delon a obținut critici elogioase pentru roluri din filmele: În plin soare (1960, Eclipsa (1962), Ghepardul (1963), Samuraiul (1967), Piscina (1969), Cercul roșu (1970), Polițistul (1972) și Monsieur Klein (1976).

De-a lungul carierei sale, Delon a lucrat cu mulți regizori, printre care Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni și Louis Malle.

sursă foto: Captura ecran, YouTube, Alain Delon – dernière danse | tribute by Kristin Dean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate