Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 20 de infectări noi cu COVID, în ultimele 24 de ore. DSP: NU este vorba despre un nou focar. De unde provin cazurile

Publicat

Numărul total al îmbolnăvirilor cu COVID-19 este de 377, potrivit datelor transmise joi, 28 mai, de Direcția de Sănătate Publică Alba. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 20 cazuri noi în județ.

Numărul mare de cazuri anunțate joi are legătură cu focarul de la Sebeș și împrejurimi și ar fi vorba despre contacți și membri ai familiilor unor angajați ai producătorului de înghețată Alpin 57 Lux. Cazurile sunt în șase localități de lângă Sebeș.

253 persoane au fost declarate vindecat și de asemenea s-au înregistrat 20 decese. Numărul cazurilor active în județ a ajuns la 104, cel mai mare de la începutul epidemiei.

Miercuri, în Alba au fost prelucrate 445 de teste (351 la DSP și 94 la SJU). Numărul total de teste – 18.312.

PrecizareDSP Alba:

”Cazurile nou apărute sunt contacți de familie ai unor persoane deja confirmate, identificate ca urmare a anchetelor epidemiologice derulate de specialiștii DSP Alba în ultima săptămână.

Noile cazuri NU reprezintă un nou focar, fiind răspândite pe teritoriul a 6 localități din județul Alba, în special în zone rurale.

Persoanele pozitive manifestă forme ușoare și medii ale bolii, cea mai mare parte a lor prezentând simptomatologie specifică.

Acestea au fost transportate la spitale din județ pentru supraveghere și tratament”.

Cu o zi în urmă, miercuri, în județ erau 357 cazuri (nici un caz nou față de marți, 88 cazuri active), 249 de persoane vindecate, 20 decese și 17.867 teste prelucrate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax