Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 30 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Bilanț: 325 de îmbolnăviri, 229 vindecări

Publicat

Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 325, potrivit datelor transmise duminică, 24 mai, de DSP Alba.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 30 cazuri noi în județ, cel mai mare număr raportat în ultima perioadă.

Sunt 229 de persoane declarate vindecate și 19 decese raportate. Sâmbătă, în Alba au fost prelucrate 225 teste (149 la DSP și 76 la SJU), iar numărul total de teste până acum a ajuns la 16.545.

În total, la ora actuală, sunt 77 cazuri active. De asemenea, 52 de persoane sunt în carantină și 1.319 în izolare la domiciliu.

Vezi și FOCAR de coronavirus la o firmă din Sebeș. 27 de angajați confirmați cu COVID-19. Măsurile luate de DSP

Potrivit DSP Alba, ”29 din cele 30 de cazuri noi COVID-19 au fost depistate în cadrul anchetelor epidemiologice derulate de către specialiștii DSP Alba, fiind contacti ai cazurilor confirmate zilele trecute și 1 persoana depistata pozitiv fără legătură epidemiologica cu cei 29.

Dintre cele 29 de persoane depistate pozitiv SARS COV 2, 27 sunt angajați ai unui operator economic din judetul Alba, cu legătură epidemiologică între ele, acestea fiind domiciliate în mai multe localități din județ.

DSP Alba a demarat ca de fiecare dată 2 anchete (una epidemiologică și una a inspectorilor sanitari) asa cum prevede legislația în vigoare. Primele măsuri luate de DSP au constat în transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contactilor direcți și suspendarea temporara a activității operatorului economic pana la finalizarea anchetelor și pana la efectuarea operațiunilor de igienizare generală și dezinfecție în unitate.

Operatorul economic a fost sancționat cu amenda contravențională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare, totodată specialiștii epidemiologi au stabilit ca principala cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens.

În cadrul unității, au fost testați ieri 64 de angajați, urmând ca astăzi să fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19.

DSP Alba continua sa întreprindă măsuri specifice de identificare a cazurilor pozitive COVID-19 și a eventualelor focare, limitarea extinderii precum și de testare a populației conform atribuțiilor și normelor legale în vigoare.

Rugăm populația să evite panica, specialiștii iau, ca de fiecare dată, măsuri ferme și imediate având ca scop protejarea sănătății publice”.

Citește și Precizări de la Spitalul Sebeș, unde sunt cadre medicale infectate cu COVID: ”A fost o relaxare prematură a personalului”

Comparativ, până sâmbătă, erau 295 cazuri (7 noi, 51 cazuri active), 225 persoane declarate vindecate, 19 decese și 16.016 teste prelucrate.

Citește și Cum se va face testarea COVID a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a din Alba. Ce se întâmplă în cazul rezultatelor pozitive

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax