Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba: Autolaborator RAR trimis pe teren, la fermieri. Primele măsuri după protestele din județ

Publicat

Reprezentanți ai Departamentului Omologări Individuale și Inspecții Tehnice din cadrul RAR Alba sunt pe teren cu autolaboratoarele mobile, au transmis miercuri, reprezentanții Instituției Prefectului Alba. 

Potrivit instituției, aceștia merg pe teren pentru a sprijini deținătorii de tractoare agricole și mașini autopropulsate pentru lucrări să obțină CIV sau să efectueze ITP în localitatea de domiciliu.

Ca urmare întâlnirilor pe care le-a avut recent cu reprezentanții fermierilor protestatari din județ, care au prezentat o serie de revendicări, printre care și obținerea simplificată a CIV, ITP, etc, prefectul Nicolae Albu a solicitat reprezentanților RAR Alba, deplasarea în teren, la solicitarea deținătorilor de tractoare și utilaje în vederea efectuării acestor operațiuni tehnice.

Astfel, Registrul Auto Român a dispus ca autolaboratorul specializat pe care îl folosește să se deplaseze la domiciliul proprietarilor, în vederea eliberării C.I.V. Atestat Tehnic, nota de constatare tehnică și efectuării Inspecției tehnice periodice (ITP). Deplasarea se face în teren la solicitarea proprietarilor sau a reprezentaților UAT.

Programul de lucru se desfășoară în ziua stabilită și este destinat exclusiv tractoarelor rutiere și forestiere, utilajelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări.

Citește și LIVE VIDEO: Protestul fermierilor și transportatorilor din Alba. Peste 100 de camioane și tractoare au intrat în Alba Iulia

„În cazul acestor categorii de vehicule, Registrul Auto Român poate efectua operațiunile necesare emiterii CIV sau pe cele specifice verificării tehnice periodice în teren, pentru ca fermierii să nu mai fie nevoiți să transporte mașinile grele la RAR Alba sau la o stație ITP.

Până în prezent au fost efectuate operațiuni tehnice de către RAR Alba la 30 tractoare/utilaje din localitatea Cetatea de Baltă, urmând ca autolaboratorul RAR să se deplaseze în aceste zile, conform programării, în comuna cu cele mai multe tractoare din țară, Mihalț. Aici sunt prevăzute a se verifica 600 tractoare și utilaje”, a precizat prefectul Nicolae Albu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cornelia

    joi, 25.01.2024 at 13:16

    ioi, acum sa va puneti becuri la remorci 🙂
    stat esuat

  2. Gabriel Hera

    joi, 25.01.2024 at 19:31

    pai și atunci joi18.1.2024 ,ce rol a mai avut oug.care preciza ca o groaza de utilaje agricole,forestiere,sau de lucrări,sunt absolvite de inspecte rar și îți…auto lente pana în 25 km/h….mare vrăjeală

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax