Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba, în Top 3 județe din România cu cele mai multe furturi şi tăieri ilegale de material lemnos. Infracţiunile silvice au crescut faţă de 2012

Publicat

IPJ Alba a prezentat miercuri, situaţia rezultatelor obţinute în primul semestru de activitate. Astfel în mediul rural au fost constatate 226 de infracţiuni pentru fals în declaraţii, iar 90 la regimul silvic. Pe linie silvică au fost înregistrate 169 de dosare penale, cu 67 de dosare mai multe, dintre care 117 au fost soluţionate, cu 53 în plus. În primele şase luni ale anului, efectivele de poliţie împreună cu specialişti în domeniu au desfăşurat activităţi în conformitate cu Planul comun de acţiune „Scutul Pădurii 2013”, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale privind materialul lemnos.

S-au propus asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea lemnului de provenienţă ilicită, acţionând totodată şi în scopul apărării patrimoniului forestier naţional şi a integrităţii acestuia.

Infracţiunile silvice constatate au crescut comparativ cu perioada similară a anului trecut de la 69 la 110 de infracţiuni, cu 41 în plus. În cazul infracţionalităţii silvice judeţul Alba se situează pe locul 9, cu 148 de fapte /100.000 de locuitori.

Au fost aplicate 265 de sancţiuni contravenţionale, cu 75 mai multe faţă de semestrul I din 2012, şi au fost confiscaţi 6.050 m.c material lemnos, cu 5.386 mai mulţi m.c. În acest caz judeţul nostru se află pe primele trei locuri din ţară la infracţiuni tăieri ilegale şi furt de material lemnos. În ceea ce priveşte materialul lemnos confiscat de poliţiştii din cadrul IPJ Alba, acesta se predă titularilor, respectiv ocoalelor silvice.

În domeniul combaterii delictelor silvice, au fost organizate acţiuni în cadrul Planului comun „SCUTUL PĂDURII 2013” în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, Direcţia Silvică Alba, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Cluj – I.S.V. Alba, Garda Financiară – secţia Alba şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba. Astfel s-a reuşit constatarea a 110 infracţiuni silvice şi confiscarea celor 6.050 m.c material lemnos.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax