Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Alba Iulia, 4-6 octombrie: Jurnalişti, artişti şi activişti din 6 ţări, la festivalul de atitudine CivicON (r)evoluţii


Publicat

Festivalul de atitudine CivicON organizat de către Asociaţia „Forum Apulum” la Alba Iulia a ajuns la cea de-a treia ediţie. Anul acesta, eveniementul, ce se va desfăţura în perioada 4-6 octombrie, are ca temă ”(r)evoluţii”.

Timp de trei zile participanţii sunt provocaţi să ia parte la un eveniment ce va aduce în Alba Iulia oameni dedicaţi comunităţii, printre cei mai relevanţi sau inovatori din câteva domenii distincte: jurnalism, activism şi artă.

Evenimentul va avea parte de 17 speakeri şi artişti, iar în public sunt aşteptaţi peste 300 de participanţi.

Pe lista invitaţilor de marcă ai evenimentului se regăsesc nume cunoscute la nivel naţional şi chiar internaţional, precum: Ana Poenariu (jurnalist la RISE Project), Andrei Marcovici (muzician la Filarmonica din Sibiu), Anna Konik (artist – Polonia), Brett Hennig (preşedinte Sortition Foundation – Marea Britanie), Elena Calistru (Funky Citizens), Emilia Şercan (jurnalist la PressOne), Franak Viačorka (Digital Communication Nework – Belarus), Ghenadie Popescu (artist din Republica Moldova), Iurie Sănduţă (jurnalist la Rise Moldova), Ludmila Cioflică (actriţă în Trupa Skepsis), Mădălina Mocanu (Centrul pentru Studiul Democraţiei), Mihai Munteanu (jurnalist / RISE Project), Radu Filipescu (activist anti-comunist), Raluca Ion (jurnalist la Republica), Răzvan Luţac (jurnalist la Libertatea), Sandor Lederer (activist / K-Monitor – Ungaria) şi Teodor Tiţa (consultant).

De asemenea, în cadrul „civicON: (r)evoluţii”, se vor desfăşura 5 ateliere, cu număr limitat de participanţi, dedicate elevilor şi studenţilor (dar nu numai) ce urmăresc subiecte precum educaţia civică şi gândirea critică, campanii în mediul online, potenţiale abuzuri, (anti)propagandă, drepturile elevilor, dar şi un inedit atelier de fanzin de revoluţie .

Cei interesaţi sunt aşteptaţi la prezentările, discuţiile şi atelierele ce vor avea loc la Hotel Transilvania şi la Casa Forum (str. Simion Bărnuţiu, nr. 10, Alba Iulia).

Intrarea la toate evenimentele „civicON: (r)evoluţii” este GRATUITĂ!

Programul „civicON: (r)evoluţii” , ediţia a III – a:

Vineri, 4 octombrie:

17:30 Meet and Greet @ Hotel Transilvania

18:00 Soundtrack Intro Andrei Marcovici – percuţionist Muzical – percuţie @ Hotel Transilvania

18:10 Expoziţie „Tolerance” Mirko Ilic Prezentare @ Hotel Transilvania 18:15 RISE Talks RISE Moldova (Iurie Sănduţă) şi RISE Project (Ana Poenariu şi Mihai Munteanu) – Moderator Elena Calistru Prezentare @ Hotel Transilvania 19:15 Cartea fetelor FAPT (Forum Apulum Pentru Tineri) Prezentare @ Hotel Transilvania

19:30 Divisions, Walls, Prejudices, Wire Fences… Anna Konik – artist (PL) Prezentare @ Hotel Transilvania

20:30 Beats and Poetry Andrei Marcovici şi Ludmila Cioflică Recitare poezii pe fundal muzical @ Hotel Transilvania

20:45 Should We Replace Politicians with Random Selected People? Brett Hennig – Sortition Foundation Prezentare + Q&A @ Hotel Transilvania

21:45 Recital Chitară & tobe Matei Bumbuţ, Vlad Furtună Recital @ Casa Forum

Sâmbătă, 5 octombrie:

10:00 Atelier > In a Relationship Fundaţia Friends For Friends Atelier @ Casa Forum

11:00 Atelier > Digital Campaigning Declic Atelier @ Hotel Transilvania

13:00 Atelier > Fanzin de Revoluţie Iuliana Marcu – FAPT Atelier @ Casa Forum

12:00 Atelier > ANTIPROPAGANDA Elena Calistru, Ana Poenariu, Diana Filimon Atelier @ Hotel Transilvania

17:00 „Suntem într-o (r)evoluţie?” Emilia Şercan, Raluca Ion, Răzvan Luţac – moderator Ciprian Cucu Discuţie panel @ Hotel Transilvania

17:45 deportări.md Ghenadie Popescu Discuţie + Q&A @ Hotel Transilvania

18:45 Building Dictatorship with Digital Tools Franak Viacorka Prezentare @ Hotel Transilvania

19:30 Ce facem între revoluţii? Sandor Lederer, Teodor Tiţă, moderator Mădălina Mocan Discuţie panel + Q&A @ Hotel Transilvania

20:30 Despre Rezistenţă Radu Filipescu, Diana Filimon Discuţie + Q&A @ Hotel Transilvania

21:45 Piesă de teatru – „Familii” Trupa de teatru Punct şi virgulă – Timişoara Piesă de teatru/intervenţie artistică @ Casa Forum

Duminică, 6 octombrie:

10:00 Atelier > Cu dreptul în şcoală Florin Rîşteiu, Ştefan Stancu Atelier @ Casa Forum

12:00 La şuetă Cafea şi poveşti cu invitaţii Discuţii @ Casa Forum

19:00 „Cold War” Proiecţie de film @ Casa Forum Festivalul este posibil cu ajutorul partenerilor şi sponsorilor: Hotel Transilvania, Raţiu Family Charitable Foundation, Funky Citizens, Steelcase, Vertical Graphic şi MP Cleaning. Parteneri media: Radio Hit FM şi Ziarul Apulum.

Detalii complete şi actualizate despre „civicON: (r)evoluţii” puteţi afla de pe siteul civicon.forumapulum.ro, de pe pagina de Facebook Forum Apulum şi de pe pagina de Facebook a evenimentului.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: Peste 2000 de persoane s-au vaccinat sâmbătă în județ. Cele mai multe, imunizate cu prima doză

Publicat

Sâmbătă, alte peste 2000 de persoane din județ s-au vaccinat, potrivit situației transmise de DSP Alba.

În continuare numărul cel mai mare al vaccinaților este cu doza 1.

Vezi DOCUMENT OFICIAL: Lista RESTRICȚIILOR aprobate, care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie

În total, sâmbătă, s-au vaccinat 2.379 de persoane, din care 1.376 cu doza 1 (+524 Johnson& Johnson /doză unică), 117 cu doza 2 și 362 cu doza 3.

Comparativ, vineri se vaccinaseră 2.392 de persoane, din care 1.039 cu doza 1 (+612 Johnson& Johnson /doză unică), 172 cu doza 2 și 569 cu doza 3.

Și în Alba, la fel ca în țară, a crescut numărul solicitărilor pentru vaccinare.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Universitatea din Alba Iulia trece în sistem online, de luni până în 7 noiembrie. Precizări pentru studenți

Publicat

Toate activitățile didactice de la Universitatea din Alba Iulia se vor desfășura online, de luni, 25 octombrie, până în 7 noiembrie, prin decizie a Senatului instituției.

”Având în vedere situația epidemiologică la nivel local, regional şi naţional, Consiliul de Administraţie şi Senatul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au decis ca în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie 2021 activitățile didactice să se desfășoare doar în sistem online.

Vezi DOCUMENT OFICIAL: Lista RESTRICȚIILOR aprobate, care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie

Măsura a fost luată din raţiuni de protecţie şi de prevenire a extinderii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2. Orice alte modificări vor fi aduse la cunoştinţă în timp util, în funcţie de evoluţia pandemiei”, este anunțul UAB.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Râul Mureș ar putea fi populat cu 1.000 kg de crap, în zona Alba Iulia. Protocol de colaborare între Primărie și AJVPS Alba

Publicat

populare peste mures

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba a solicitat încheierea unui protocol de colaborare cu Primăria Alba Iulia, pentru susținerea și implementarea unui proiect de populare a râului Mureș cu 1.000 kg de crap. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor vota miercuri, 27 octombrie, un proiect de hotărâre privind aprobarea acțiunii de refacere ecologică prin populare cu pește a râului Mureș.

Se urmărește astfel încheierea unui protocol de colaborare între Primăria Alba Iulia și AJVPS Alba pentru implementarea unui proiect de populare a râului Mureș cu 1.000 kg de crap.

Acest proiect se dorește o continuare a proiectului derulat în parteneriat cu Primăria Alba Iulia , finalizat cu o populare cu pește  – 1.000 buc. de cegă, în 22 decembrie 2017, în zona municipiului Alba Iulia.

„Analizând speciile în declin, dar și speciile cele mai ușor adaptabile, care să satisfacă și să acopere o nișă cât mai largă din ecosistem, AJVPS Alba propune popularea cu o specie prolifică, nepretențioasă, rezistentă la poluare și la variații majore de debite – crapul.

Importanța proiectului constă în contribuția la refacerea ecosistemului acvatic, respectiv repopularea râului Mureș cu crap, respectiv conștientizarea populației, a pescarilor sportivi și a tinerilor asupra păstrării unui mediu sănătos, încercând și educarea pescarilor sportivi privind un pescuit sustenabil și cu perspective de dezvoltare în viitor”, se precizează în raportul de specialitate.

În acest sens, se solicită aprobarea cheltuirii sumei de 15.000 de lei din bugetul local pe anul 2021 pentru achiziția puietului de crap (1.000 kg).

Puii vor fi achiziționați de la o crescătorie autorizată, cu Certificat de Conformitate și vor avea o greutate între 1 și 3 kg.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Spațiul de la adăpostul pentru câinii fără stăpân din Alba Iulia va fi extins. Vor fi construite alte 29 de cuști

Publicat

Primăria Alba Iulia intenționează să extindă spațiul adăpostului pentru câini din Partoș. Achiziționează lucrări pentru construirea altor 29 de cuști.

Terenul vizat are o suprafață 838 mp, cu front la strada Rogozului

Pe teren există o construcție a adăpostului public – cabinet veterinar (sala operații), cabinet consultații, săli postoperatorii, depozit medicamente, depozit/preparare alimente și grupuri sanitare aferente medicilor și angajaților, alături de celelalte cuști.

În prezent, capacitatea adăpostului este de 90 de capete.

Se intenționează extinderea construcției cu 29 de cuști, dintre care 26 medii (1,40 x 1,70 m) și 3 cuști mari.

Cuștile vor fi construite din țevi și panouri din tablă și cadre din lemn pe podea. Primăria va încheia contract pe 3 luni pentru lucrări.

Adăpostul beneficiază de mijloc de transport autorizat, personal specializat pentru tranchilizare și capturare dotat cu aparatura necesară.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate