Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia a devenit prin lege ”Capitală a Marii Uniri” a României. Iohannis a emis decretul de promulgare a legii

Publicat

k

Alba Iulia este de astăzi, prin lege, ”Capitală a Marii Uniri”. Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, joi, mai multe legi, vizant mai multe domenii, printre care și declararea municipiului Alba Iulia drept „Capitală a Marii Uniri” a României. În același timp, Iași a devenit ”Capitală istorică”.

Inițiatorul proiectului a fost deputatul de Alba, Florin Roman, alături de un alt deputat, Ion Călin, alături de care a depus un amendament la legea inițială care se referea doar la Iași. Proiectul a trecut de Camera Deputaților înainte de 1 decembrie iar acum președintele a emis decretul de promulgare.

„Proiectul de lege, care se referea inițial doar la Iași, a suferit modificări prin amendamentul pe care l-am depus alături de colegul Ion Călin, iar raportul comun al Comisiei de Administrație Publică și al Comisiei de Cultură, înaintat plenului, a fost completat cu amendamentul referitor la propunerea ca Alba Iulia să fie declarată prin lege “Capitală a Marii Uniri”. Legea adoptată de Parlament este încununarea unei munci de doi ani în Parlamentul României în susținerea Albei Iulia și dedicată Centenarului” a declarat la momentul respectiv, Florin Roman.

Nu este clar încă ce va însemna acest lucru pentru oraș, în afara a încă unui titlu, alături de ”Cealaltă capitală” pe care și l-a atribuit singur.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax