Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia: Discuții legate de consumul de droguri. Georgiana, fostă consumatoare: Chiar și o experiență unică ne poate afecta

Publicat

Una dintre cele mai cunoscute femei din România care vorbește deschis despre consumul de droguri a fost la Alba Iulia, pentru a-și spune povestea. Este vorba despre Georgiana Drăgan Moldoveanu fostă consumatoare de heroină.

Organizatorii evenimentului au transmis un comunicat de presă, la finalul evenimentului, pe care îl redăm mai jos.

Citește și: Discuții fără perdea despre consumul de droguri, la Alba Iulia: O fostă consumatoare de heroină vine să își spună povestea

”Fiecare dintre noi avem propria poveste care se intersectează cu povestea colectivă. Uneori ne împărțim poveștile în două: cu final fericit sau final sumbru.

Viața, de multe ori, este amestecată cu momente fericite, iar alteori cu momente pline de dramatism. În toate acestea purtăm sau nu responsabilitatea pentru realizări, eșecuri sau trăiri.

Pentru multe nereușite suntem responsabili prin deciziile pe care le luăm la un moment dat în viață.

Inspired Youth a organizat în 1 noiembrie un eveniment în care poveștile individuale s-au putut intersecta cu povestea noastră colectivă.

În cadrul acestui eveniment Georgiana Drăgan, fost consumator de droguri, actual director al centrului terapeutic House of Joy din cadrul Teen Challenge România ne-a făcut parte din experiența ei de viață.

După prezentarea interactivă cei aproximativ 160 de participanți la întâlnire, de diverse vârste, au putut adresa întrebări la care au primit răspuns.

Povestea Georgianei, chiar dacă una nefericită pentru o perioadă din viața ei, a ajuns pe un făgaș bun și ne arată că pot exista și finaluri fericite.

Au putut fi reținute câteva aspecte importante pe care le vom aminti pe scurt.

În concordanță cu titlul evenimentului – Drogurile: dansul între iluzie și realitate – convingerea obținută de Georgiana, în urma experienței atât din punctul de vedere al consumatorului, cât și al omului care stă alături de cei care se confruntă cu dependența de droguri, e următoarea: chiar și o experiență unică ne poate afecta.

Trăim iluzia că încercând doar o singură dată nu ne poate afecta, însă realitatea ne contrazice.

De multe ori, atunci când deschidem o ușă a unei lumi va fi greu să vedem realitatea la fel cum o percepeam înainte, multe lucruri fiind schimbate.

Mulți consumatori ar vrea să nu fi existat prima experiență atunci când au fumat primul joint. Întotdeauna nota de plata va veni mai devreme sau mai târziu.

Un element important care ne ajută să ne păstrăm echilibrul sunt convingerile și valorile pe care le avem. Acestea, dacă sunt bine fundamentate încă de la vârste fragede, vor ajuta adolescentul atunci când va lua contact cu diverși factori de risc.

Adolescența are ca specific o căutare a identității, dar se caracterizează și printr-o capacitate de orientare scăzută.

Aici intervine rolul părinților care trebuie să posede tact și înțelepciune prin care să își țină copiii aproape de valorile care dau echilibru.

Anturajul si presiunea lui reprezintă un factor de risc care nu trebuie neglijat.

Curiozitatea dublată de nevoia de acceptare și apartenență la grup pot predispune la comportament cu risc ridicat, aici incluzându-se și consumul de droguri care ne afectează ca indivizi și ca societate.

Revenind la ideea lansată la început, cred că toți ne dorim ca toate poveștile de viață să aibă un final fericit.

Poveștile de viață se pot intersecta în mod folositor dacă ne implicăm activ în societate începând din familie, școli, biserici, ONG-uri, cât și ca persoane individuale în a transmite valori susținute de exemplul personal.

Empatia și discernământul ocupă un rol important în această ecuație. De obicei finalurile fericite apar atunci când intervine un super erou și salvează situația.

Fiecare prin implicarea noastră putem fi un erou care poate ajuta o viață să aibă un final fericit” au transmis organizatorii evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mark

    vineri, 03.11.2023 at 18:25

    She should stick to what she knows. Heroin. To say there are a lot of people who wish they never had that 1st „joint” (cannabis), she’s full of crap. In my 56 years of life, I have NEVER heard that. What I have heard and even said myself is, „I wish I never got involved with praf”. Like I keep saying, the 2 things are not even close to being the same.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax