Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia, în top 10 orașe din România cu locuitori mulțumiți de viața pe care o duc. Studiu al Băncii Mondiale

Publicat

alba iulia, cetate

Un studiu al Băncii Mondiale lansat acum câteva zile arată că 66% din persoanele care locuiesc în mediul urban în România se declară mulțumite sau foarte mulțumite de situația financiară a gospodăriei în care trăiesc.

Alba Iulia se află pe locul 7 din 41 în clasamentul orașelor în funcție de indicele de mulțumire al locuitorilor.

În orașele cu dimensiuni demografice medii (30.000 – 300.000 de locuitori) ponderea celor mulțumiți este de aproximativ 74%. Cinci municipii înregistrează valori de mulțumire peste 80%: Suceava, Sighișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Slatina, iar trei orașe valori sub 30%: Caransebeș, Eforie și Mihăilești. Cele mai scăzute valori de mulțumire față de situația financiară a gospodăriei au fost înregistrate în Sud-Est (54%) și Vest (54%), potrivit hotnews.ro.

Alba Iulia s-ar afla pe locul 7 din analiza datelor privind gradul de mulțumire în general al situației gospodăriei și al celui din punct de vedere financiar.

Cei mai mari indici sunt la Suceava, Slatina, Sighișoara, Sinaia, Iași, Oradea.

După Alba Iulia sunt Isaccea, Ștefănești, Sulina, Cluj-Napoca, Caracal, Craiova.

Constatările Băncii Mondiale:

78% din populația urbană se declară mulțumită sau foarte mulțumită la întrebarea: „Cât de mulțumiți vă considerați, în general, cu viața pe care o duceți?”.

La această categorie, Alba Iulia este pe primul loc: 88% dintre cei incluși în studiu au răspuns că sunt foarte mulțumiți (30%) sau mulțumiți (58%) de viața pe care o duc.

În 11 localități urbane, din care șapte reședințe de județ, nivelul satisfacției depășește 85%.

Orașele cu populație peste 50.000 de locuitori tind să înregistreze valori de peste 80% nivel general de mulțumire.

Regiunea Nord-Vest se află pe prima poziției a ierarhiei la nivel regional (85% mulțumire).

Valori ale satisfacției ridicate au, ca tendință, o probabilitate mai ridicată să fie din partea tinerilor (18-24 ani), cu studii superioare, angajați în sistemul public, cu venituri individuale de peste 4.000 lei lunar.

La nivelul celor trei localități martor București Cluj Napoca și Vatra Dornei- prin comparație cu 2015, tendințele sunt negative.

În ceea ce privește gradul de mulțumire privind situația financiară – 78% dintre albaiulieni au răspuns că sunt mulțumiți (56%) sau foarte mulțumiți (22%).

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax