Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia: Un șofer a fost achitat pentru ucidere din culpă, dar condamnat pentru părăsirea locului accidentului

Publicat


noapte

Un șofer din Hunedoara, în vârstă de 40 de ani, care a accidentat mortal, o femeie, pe DN 1, la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș, a fost achitat pentru ucidere din culpă, dar condamnat la închisoare cu suspendare pentru părăsirea locului accidentului, notează adevărul.ro.

Accidentul a avut loc în octombrie 2015. Şoferul conducea seara, în condiţii de luminozitate redusă, şi a surprins şi accidentat victima, care, când a ajuns în dreptul căii de acces spre „Hanul dintre Sălcii“, s-a angajat în traversarea drumului, printr-un loc care nu era amenajat, marcat sau semnalizat corespunzător, fără a se asigura că poate traversa în condiţii de siguranţă.

În urma impactului, victima a fost proiectată pe banda destinată circulaţiei în sensul Sebeş – Alba Iulia, fiind grav accidentată. Victima a murit la spital.

Procurorii au considerat că bărbatul (Z. Antonie) se face vinovat şi de ucidere din culpă, însă, în urma probelor administrate şi a expertizei realizate a rezultat că accidentul s-a produs din vina victimei, o femeie de 41 de ani, care a traversat şoseaua neregulamentar şi fără să se asigure.

Şoferul s-a oprit, iniţial, pe banda pe care circula, însă la scurt timp, acesta a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Maşina condusă de inculpat a fost identificată după ce s-a consultat înregistrarea video a camerei pentru controlul rovinietei, amplasată la intrarea în Lancrăm.

Pentru a se proba implicarea acestuia în producerea accidentului, anchetatorii au dispus şi măsuri de supraveghere tehnică constând în interceptarea convorbirilor şi comunicărilor purtate de acesta. S-a stabilit că Z. Antonie a purtat mai multe discuţii care interesează cauza.

În noiembrie 2015, în timp ce se afla la sediul organelor de cercetare penală respectiv la I.P.J. Alba şi aştepta deplasarea la I.P.J. Cluj, unde urma să facă testul poligraf, acesta a luat legătura telefonic şi a vorbit cu o femeie căreia i-a spus că o va anunţa din timp dacă o să vină poliţia la ei acasă, astfel încât să mute ”rănita”, adică autoturismul lovit. După efectuarea testului poligraf, şoferul a luat legătura telefonic cu persoana de sex feminin care i-a spus că a mutat autoturismul lovit, din această convorbire rezultând şi că la testul poligraf s-a stabilit că nu a spus adevărul.

De asemenea, într-o altă zi, inculpatul a vorbit la telefon cu aceeaşi femeie pe care a întrebat-o dacă a mai fost cineva pe la ei, referindu-se la organele de poliţie, şi dacă a început „bătrânul“ munca, referindu-se la activităţile de reparaţie a autoturismului lovit. Verificările ulterioare au arătat şi faptul că autoturismul cu care a circulat şoferul era declarat ca fiind furat din Germania.

Cu ocazia audierii în faza de urmărire penală, bărbatul nu a recunoscut comiterea faptelor, menţionând că este adevărat că la data respectivă a condus autoturismul în zona unde a fost evenimentul rutier, însă el nu a fost implicat într-un accident de circulaţie, iar ziua următoare a vândut vehiculul unor rromi din Dolj sau Gorj pe care nu-i cunoaşte după nume şi nu a încheiat cu aceştia niciun fel de documente în acest sens.

Nici în faza de judecată inculpatul nu a recunoscut învinuirea, menţionând în esenţă că este nevinovat. ”Prin raportare la raportul de expertiză tehnică judiciară auto reiese că nu se poate reţine în sarcina inculpatului nicio culpă în producerea accidentului, acesta circulând cu viteză legală, prin raportare la poziţia metrică a locului impactului, respectiv de 19,8 metri faţă de indicatorul de ieşire din Alba Iulia, respectiv 1,5 metri faţă de marcajul longitudinal median de separare a benzilor de circulaţie, aşa cum a reţinut expertul.

În schimb, instanţa reţine că din probele administrate în cauză reiese că vina în producerea accidentului aparţine exclusiv victimei care s-a angajat în efectuarea manevrei de traversare a părţii carosabile prin loc care nu era marcat şi semnalizat corespunzător”, se precizează în decizia de la Judecătoria Alba Iulia.

Magistratul a decis, în schimb, să îl condamne la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani, pentru părăsirea locului accidentului.

”Instanţa apreciază că fapta prezintă un grad ridicat de pericol social, având în vedere împrejurarea că inculpatul, deşi a conştientizat că a fost implicat într-un accident de circulaţie cu victime, cu atât mai mult cu cât victima era căzută inconştientă pe carosabil, nu a anunţat organele de poliţie părăsind locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei”, se susţine în hotărârea rămasă definitivă, au notat jurnaliștii de la adevărul.ro.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Trascău Trail Run, concurs de alergare montană la Rimetea. Curse epice în peisaje de poveste. Înscriere și programul competiției

Publicat

trascau

La Rimetea va avea loc, pe 28 septembrie, a doua ediție a concursului de alergare montană Trascău Trail Run. Competiția se va desfășura pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Transilvania, într-un peisaj de poveste și cu semnificație istorică. Piatra Secuiului, Cetatea Colțești cu donjonul secular și pădurile de foioase ce îmbracă muntele Ardașcheia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24, faza pe partide: Cine considerați că ar trebui să candideze la funcția de primar al municipiului Alba Iulia?

Publicat

s

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, stârnesc dezbateri și calcule în interiorul principalelor formațiuni politice din județ, în condițiile în care, în lipsa lui Mircea Hava, lupta este deschisă. Poziția de primar în municipiul reședință de județ este foarte importantă pentru orice partid, întrucât influențează mult și ceea ce se întâmplă în […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate