Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA: Nouă firme au depus oferte pentru proiectarea unui drum spectaculos care leagă Apusenii de DN1, la Teiuș


Publicat

Consiliul Județean Alba va moderniza un drum de 41 de kilometri, care traversează Munții Trascău de la Nord la Sud și care se unește cu Transalpina de Apuseni.

Investiția este, potrivit vicepreședintelui instituției, Marius Hațegan, în faza de analiză a ofertelor pentru proiectare.

”Avem 9 ofertanți, suntem în faza de evaluare. Ca valoare pentru execuție, probail va trece de 24 de milioane de euro, dar exact vom ști după ce vom finaliza proiectarea. Finanțarea este asigurată prin POR” a declarat Hațegan, pentru Alba24.

Este vorba despre Drumul judeţean DJ 750 C, care leagă Munţii Apuseni de Teiuş. lung de aproximativ 41 de kilometri.

Drumul are următorul traseu: Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor – Râmeţ – Valea Mănăstirii – Geoagiu de Sus – Stremţ – Teiuş (DN 1).

Valoarea totală estimată a proiectării este de 2.127.252 de lei, fără TVA.

– Tronson 1 (între km 0+000 – 15+000 se desprinde din DN 75 în localitatea Sălciua de Sus şi traversează Valea Larga, Ponor, până la intersecţia cu DJ 107 I)

– Tronson 2 (între km 27+500 – 53+760 se desprinde din DJ 107 I în localitatea Râmeţ şi se desfăşoară până la Teiuş, la intersecţia cu DN 1, traversând localităţile Valea Mănăstirii, Geoagiu de Sus, Stremţ)Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Geo

    sâmbătă, 13.02.2021 at 23:57

    Ce termen de executare al lucrarilor ar avea?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

LIBER la angajări la stat. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din instituțiile publice, timp de 6 luni

Publicat

birou

Concursurile de ocupare a posturilor vacante la instituții publice vor putea fi reluate. Un proiect de votat de Parlament miercuri prevede derogare de la restricțiile impuse în starea de alertă.

Camera Deputaţilor a modificat, miercuri, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 183/2020, fiind inclusă posibilitatea desfăşurării, pe o perioadă de 6 luni, a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile şi autorităţile publice.

Vezi și Angajări la STAT. POSTURI vacante în instituții publice din județul Alba. Condiții pentru participare la concurs și calendar

Ordonanţa de urgenţă 183/2020 are ca obiect de reglementare instituirea, prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) din Legea nr. 55/2020, a posibilităţii desfăşurării, pe durata stării de alertă, a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al celorlalte instanţe judecătoreşti, al parchetelor şi din sistemul de probaţiune, precum şi pentru ocuparea posturilor vacante de specialitate din cadrul Curţii de Conturi a României.

Deputaţii au decis ca să poată fi scoase la concurs posturile vacante din instituţii şi autorităţi publice, pe o perioadă de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a OUG.

Cele 6 luni vor trebui calculate după momentul promulgării și publicării legii în Monitorul Oficial.

De ce este important: Prin legislația aferentă stării de alertă, pe durata acesteia din urmă, în instituțiile și autoritățile publice a fost suspendat orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor din sistemul de sănătate sau cu atribuții de prevenire și combatere a pandemiei de Covid-19, precum și din învățământ.

„Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificările şi completările ulterioare, pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021”, prevede textul adoptat de deputaţi.

Amendamentul, introdus de membrii Comisiei pentru muncă şi adoptat de plen, este motivat prin faptul că „volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate în cadrul administraţiei publice impun ocuparea cu celeritate a posturilor vacante”.

„De asemenea, trebuie precizat că administraţia publică se confruntă cu un număr mare de pensionări şi plecări din sistem, iar în ultimul an ocuparea posturilor a fost suspendată, ceea ce face necesară această măsură, de ocupare a posturilor vacante şi temporar vacante”, se precizează în raportul comisiei.

Camera Deputaţilor este for decizional.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Județean al Elevilor Alba despre anularea gratuității transportului public: poate duce la creșterea abandonului școlar

Publicat

Consiliul Județean al Elevilor Alba susține că anularea gratuității transportului public pentru elevi, pe raza municipiului Alba Iulia, este ”un gest necugetat”, ce poate duce la creșterea abandonului școlar și cere administrației locale să rezolve această problemă de buget, fără a afecta calitatea învățământului.

”Un sistem de educație optim reprezintă baza unei viitoare societăți prospere, oferind tuturor elevilor posibilitatea de a se dezvolta ca adulți responsabili. De aceea, o componentă adiacentă a bunei organizări a sistemului educațional o reprezintă transportul – ca modalitatea prin care elevii ajung la școală.

Orice unitate administrativă locală trebuie să aibă ca prioritate principală adoptarea și gestionarea unui buget ce permite decontarea integrală a transportului public local pentru elevi.

Citește și: Alba Iulia rămâne fără GRATUITATE la transportul public. Sunt afectați pensionarii, elevii și studenții

Problema transportului a devenit, din păcate, o constantă ce marchează demersurile reprezentanților elevilor pe plan național. Anul trecut, eforturile noastre de a protesta împotriva unei inițiative legislative ce prevedea tăierea gratuității atât de necesare pentru elevii navetiști s-au concretizat prin anularea adoptării Ordonanței de Urgență nr. 51/2019. Acest rezultat, alături de prevederile legii nr. 226/2020, impune obligativitatea aplicării gratuității transportului public utilizat de elevi.

În acest sens, decizia luată în Municipiul Alba Iulia de anulare a acestui beneficiu este una fundamental greșită. Ea contravine din punct de vedere legal cu prevederile mai sus menționate, aducând și un prejudiciu moral atât beneficiarilor direcți ai educației, cât și elevilor reprezentanți, al căror efort de a milita pentru gratuitate devine astfel nul.

Vezi și Reacția Primăriei Alba Iulia, după ce STP a anunțat că suspendă gratuitățile pentru pensionari și elevi: ”vom acționa pe cale legală”

Consiliul Județean al Elevilor Alba dezaprobă și critică ferm acest gest necugetat, al cărui rezultat nu poate fi decât unul catastrofal. Gratuitatea transportului asigura desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului educațional.

Anularea acestui mic sprijin oferit de către municipalitate elevilor navetiști poate duce la perpetuarea unui fenomen nefast, și anume abandonul școlar. Creșterea ratei acestuia poate fi corelată cu anularea gratuității deoarece există elevi al căror buget familial nu poate acoperi aceste costuri.

Ca reprezentanți ai elevilor și promotori ai intereselor acestora, cerem administrației locale să rezolve această problemă de buget, fără a afecta calitatea învățământului din Municipiul Alba Iulia. Interesul și bunăstarea elevilor trebuie să primeze înaintea oricărei dispute dintre administrație și firma de transport”, transmite Consiliul Județean al Elevilor Alba, într-un comunicat.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul alocă 16 milioane de lei pentru Palatul Principilor din Alba Iulia. Alte investiții din județ. Precizări Florin Roman

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba, anunță că Guvernul alocă 16 milioane de lei finanțare pentru continuarea lucrărilor la Palatul Principilor din Alba Iulia și amintește și de susținerea alocării unor sume pentru sănătate, pentru finalizarea lucrărilor pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda și modernizări de drumuri naționale.

”Propunerea Primăriei Alba Iulia, de finanțare cu 16 milioane de lei, pentru continuarea lucrărilor la Palatul Principilor, a fost însușită și susținută de Guvernul României.

Întrucât coaliția guvernamentală a luat decizia ca parlamentarii săi să nu depună amendamente în parlament, acestea s-au transformat în propuneri înaintate Ministerului de Finanțe, care le-a cuprins în anexa referitoare la investiții pe unități administrativ-teritoriale.

Finanțarea este destinată acoperișului și planșeelor peste corpurile A, B, C, D, E, F și G.

Vezi și Lucrări de restaurare în plină desfășurare, la Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina. Când ar putea fi terminate

Ca membru în comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților am susținut și alocarea a altor circa 10 milioane de lei, ca propuneri însușite de Ministerul de Finanțe, pentru investiții în sănătate, la Alba Iulia, Cîmpeni și Abrud, dar și în infrastructura rutieră la Blaj.

Totodată, în bugetul de stat sunt prevăzute sumele necesare finalizării lucrărilor de autostradă pentru lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, continuării lucrărilor la culoarul IV de cale ferată și lucrărilor de modernizare a drumurilor naționale, ce străbat județul Alba, pe circa 100 de km.

Guvernul Florin Cîțu a venit în parlament cu cel mai mare procent alocat investițiilor în ultimii 30 de ani!”, a transmis Florin Roman, într-un comunicat.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Situația cazurilor COVID în școli din Alba. Câte îmbolnăviri sunt în rândul elevilor, profesorilor și personalului auxiliar

Publicat

Aproape 100 de cazuri COVID sunt înregistrate în unitățile de învățământ din județul Alba, potrivit situației centralizate miercuri de Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Au fost raportate 74 de cazuri în rândul elevilor și 22 – cadre didactice și personal auxiliar.

Dintre acestea, 63 sunt elevi de la Colegiul Național Militar din Alba Iulia.

Comparativ, luni erau la 61 de elevi de la Colegiul Militar și alți 9 elevi de la alte școli și 19 cadre didactice/personal auxiliar – cazuri COVID.

Vineri erau raportate 8 cazuri în rândul elevilor de la unități de învățământ din județ, 57 la Colegiul Național Militar din Alba Iulia și 9 cazuri – angajați din învățământ.

Peste 30.000 de elevi din județul Alba se află în a treia săptămână de școală ”față în față”.

Vezi LISTA: Scenariile în care vor funcționa școlile, grădinițele și liceele din județul Alba, în săptămâna 22-26 februarie

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate