Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Alba, pe locul 20 în topul judeţelor preferate de turişti şi pe ultimul loc în Regiunea Centru. Ne-a depăşit Harghita şi Covasna

Publicat

Cei care au ajuns în ultimul an în Alba Iulia au remarcat cu siguranţă că municipiul nostru a intrat într-un proces de complexă reabilitare. Dincolo de buldoxcavatoare, şantiere şi străzi în reparaţii, începe să răsară o cetate mai colorată, mai plină de viaţă, mai atractivă pentru potenţialii vizitatori. Din păcate însă pentru cei care au început să numere deja leii încasaţi de la turişti, municipiul nostru pare să mai aibă încă mult de reabilitat pentru a deveni un punct important pe harta turistică a României. De acelaşi dezinteres al vizitatorilor se loveşte se pare întreg judeţul, deoarece o analiză privind cele mai atractive locaţii pentru turişti a arătat faptul că Alba se regăseşte în clasament abia pe locul 20, plasându-se astfel între judeţele cele mai nevizitate din ţară.

Cetatea Alba Carolina se află încă în curs de recondiţionare şi nu a fost expusă turiştilor în adevărata ei splendoare, însă statisticile arată că nici celelalte puncte de interes din judeţ nu reuşesc să atragă un număr considerabil de vizitatori. Frumuseţile Munţilor Apuseni sunt lăsate la o parte în favoarea nisipului fin de pe litoralul Mării Negre, turiştii preferă o sesiune de shopping pe străduţele aglomerate ale Capitalei în locul unei excursii prin cetatea încărcată de istorie a Câlnicului, iar fascinantele expediţii din peşterile din zona noastră sunt înlocuite de plimbări mai sigure prin bastioanele Braşovului.

Econtext a publicat un top al celor mai vizitate judeţe din România, realizat în urma contabilizării sosirilor în principalele structuri de primire turistică (hoteluri, moteluri, vile turistice, cabane, pensiuni turistice şi agroturistice). La conceperea clasamentului s-a avut ca reper luna iulie acestui an, iar, potrivit datelor statistice, Alba se poziţionează în top abia pe locul 20, cu 10.444 de vizitatori. Bineînţeles, deoarece analiza a vizat luna de vară, Constanţa s-a poziţionat pe primul loc în top, cu 242.431 de persoane în unităţile turistice. Mai mult decat dublu faţă de următoarea poziţie, care este ocupată de Bucureşti (103.324 turisti). Pe ultimul loc în clasament este judeţul Călăraşi, cu doar 930 de turişti în luna iulie.

Statisticile sunt destul de triste şi dacă ar fi să analizăm situaţia turiştilor în Regiunea Centru. Alba se află pe ultimul loc, ca număr de turişti, atât în ceea ce priveşte sosirile cât şi înnoptările, mai jos chiar decât Harghita şi Covasna, două judeţe care nu excelează în atracţii turistice. Potrivit Econtext, Braşov se află pe locul 3 în top, cu 65.848 de turişti în luna iulie 2011, Sibiu pe locul 5, cu 29.291 turişti, Mureş pe locul 6, cu 29.139 turişti, Harghita pe locul 14 în top, cu 16.626 turişti, iar Covasna pe locul 18, cu 10.793 turişti în luna iulie.

Vă invităm să recitiţi si o radiografie turistică realizată de noi şi publicată în luna august.

Vezi tot clasamentul pe Econtext.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax