Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

ALBA, pe locul ȘAPTE în TOP județe cu cei mai mulți milionari din România. Capitalul românesc se reinvestește

Publicat


Județul Alba se află pe locul 7 în România după numărul de milionari pe care îi găzduiește, potrivit Top 300, realizat de Capital. În total în Alba există 9 milionari a căror avere însumată ajunge la de 521 mil. de euro. Prezența capitalul românesc alături de marile investiții străine a contribuit la dezvoltarea județului plasându-l pe locul 3, în topul creșterii economice din România.

Față de 2016 averea celor 9 milionari din Alba a crescut cu 71 milioane euro, iar aceasta se datorează în special investițiilor. Capitalul românesc a rămas ”acasă” și va produce efecte în anii următori.

Transavia și-a extins în ultimii ani activitatea și în alte zone din țară, a achiziționat terenuri pe care a cultivat cerealele necesare pentru hrana păsărilor. În prezent, Transavia are peste 2000 de angajați, 318 hale în 25 ferme de creștere a păsărilor și 4 ferme de producție vegetală, o fabrică de nutrețuri combinate, 3 abatoare performante de ultimă generație și o fabrică de procesare a cărnii. Fermele Transavia sunt localizate în 8 județe din România, în Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Timiș, Mureș, Harghita și Caraș Severin, unde anual se produc peste 70.000 de tone de carne de pui. Ultima investiție este un resort de golf lângă Alba Iulia, în valoare de 15 milioane de euro.

Jidvei al doilea mare investitor cu capital românesc din județul Alba este producătorul numărul 1 de vin din România. Compania a investit în creșterea suprafeței de vie care acum depășeste 2500 de hectare și a inaugurat prima cramă gravitațională din această parte a Europei, la Tăuni. Jidvei dispune de 3 crame, cu o capacitate impresionantă, de peste 270 de mii de hectolitri.

Fostul proprietar al Albalact, Raul Ciurtin își reinvestește banii obținuți din vânzarea acțiunilor Albalact în fabrica de conserve Prefera Foods de la Oiejdea și în cramele Boieru de lângă Aiud.

Chiar și cei mai ”tineri” milionari din Alba au reinvestit profitul obținut, în alte afaceri locale, afaceri care au generat locuri de muncă și beneficii județului. Proprietarii Florea Group au investit în modernizarea unui hotel la Alba Iulia și s-a lansat în producția de pavele.

VEZI:  LISTA milionarilor în euro din județul Alba, conform Top 300 Capital. Vezi ce averi au și cum au făcut banii

19 județe, plus București, se regăsesc în topul realizat de Capital. Cum era de așteptat pe primul loc se află Capitala României cu 111 milionari, urmată de județul de la malul mării, Constanța, Cluj, Bacău, Timișoara și Prahova. Județul Alba se află în primele 10 județe cu cei mai mulți milionari, având în total 9 milionari, lucru care plasează județul pe locul 7.  În topul realizat anul trecut Alba se afla pe locul 6, cu același număr de milionari dar cu o avere totală de 450 de mil. euro, în timp ce anul acesta averile acestora însumează 521 mil. euro.

Alba este unul din județele care au înregistrat cea mai mare creștere economică din România, anul trecut. Maramureş, Cluj şi Alba, cu rate de creştere economică de 6,2%, 6%, respectiv 5,8% în 2016, au fost urmate de judeţul Harghita, cu o creştere a PIB de 5,7% în 2016, şi de judeţele Bacău, Iaşi,Caraş-Severin şi Covasna (toate cu 5,5%). La această creștere au contribuit semnificativ marile investiții străine în special cele ale grupurilor Daimler și Bosch dar și câteva companii cu capital românesc.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 60 de mașini date în urmărire în spațiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

masini furate

Peste 60 de mașini ce erau căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, au fost găsite pe teritoriul României, în ultima săptămână. Potrivit IGPR, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 74 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Zile superbe de toamnă, cu soare strălucitor, fără nori și fără ploi. Prognoza în săptămâna 14-20 octombrie

Publicat

De

Jumătatea lunii octombrie aduce o vreme superbă, cu temperaturi generoase. În această săptămână vom avea parte de soare strălucitor, fără ploi, iar maximele vor atinge 24 de grade Celsius. Minimele nu vor coborî mai jos de 5 grade Celsius. La munte, temperaturile minime nu vor coborî mai jos de 4 grade Celsius, iar maximele depășesc […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate