Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

ALBA, pe locul ȘAPTE în TOP județe cu cei mai mulți milionari din România. Capitalul românesc se reinvestește

avatar

Publicat

Publicitate

Județul Alba se află pe locul 7 în România după numărul de milionari pe care îi găzduiește, potrivit Top 300, realizat de Capital. În total în Alba există 9 milionari a căror avere însumată ajunge la de 521 mil. de euro. Prezența capitalul românesc alături de marile investiții străine a contribuit la dezvoltarea județului plasându-l pe locul 3, în topul creșterii economice din România.

Față de 2016 averea celor 9 milionari din Alba a crescut cu 71 milioane euro, iar aceasta se datorează în special investițiilor. Capitalul românesc a rămas ”acasă” și va produce efecte în anii următori.

Transavia și-a extins în ultimii ani activitatea și în alte zone din țară, a achiziționat terenuri pe care a cultivat cerealele necesare pentru hrana păsărilor. În prezent, Transavia are peste 2000 de angajați, 318 hale în 25 ferme de creștere a păsărilor și 4 ferme de producție vegetală, o fabrică de nutrețuri combinate, 3 abatoare performante de ultimă generație și o fabrică de procesare a cărnii. Fermele Transavia sunt localizate în 8 județe din România, în Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Timiș, Mureș, Harghita și Caraș Severin, unde anual se produc peste 70.000 de tone de carne de pui. Ultima investiție este un resort de golf lângă Alba Iulia, în valoare de 15 milioane de euro.

Jidvei al doilea mare investitor cu capital românesc din județul Alba este producătorul numărul 1 de vin din România. Compania a investit în creșterea suprafeței de vie care acum depășeste 2500 de hectare și a inaugurat prima cramă gravitațională din această parte a Europei, la Tăuni. Jidvei dispune de 3 crame, cu o capacitate impresionantă, de peste 270 de mii de hectolitri.

Fostul proprietar al Albalact, Raul Ciurtin își reinvestește banii obținuți din vânzarea acțiunilor Albalact în fabrica de conserve Prefera Foods de la Oiejdea și în cramele Boieru de lângă Aiud.

Chiar și cei mai ”tineri” milionari din Alba au reinvestit profitul obținut, în alte afaceri locale, afaceri care au generat locuri de muncă și beneficii județului. Proprietarii Florea Group au investit în modernizarea unui hotel la Alba Iulia și s-a lansat în producția de pavele.

VEZI:  LISTA milionarilor în euro din județul Alba, conform Top 300 Capital. Vezi ce averi au și cum au făcut banii

19 județe, plus București, se regăsesc în topul realizat de Capital. Cum era de așteptat pe primul loc se află Capitala României cu 111 milionari, urmată de județul de la malul mării, Constanța, Cluj, Bacău, Timișoara și Prahova. Județul Alba se află în primele 10 județe cu cei mai mulți milionari, având în total 9 milionari, lucru care plasează județul pe locul 7.  În topul realizat anul trecut Alba se afla pe locul 6, cu același număr de milionari dar cu o avere totală de 450 de mil. euro, în timp ce anul acesta averile acestora însumează 521 mil. euro.

Alba este unul din județele care au înregistrat cea mai mare creștere economică din România, anul trecut. Maramureş, Cluj şi Alba, cu rate de creştere economică de 6,2%, 6%, respectiv 5,8% în 2016, au fost urmate de judeţul Harghita, cu o creştere a PIB de 5,7% în 2016, şi de judeţele Bacău, Iaşi,Caraş-Severin şi Covasna (toate cu 5,5%). La această creștere au contribuit semnificativ marile investiții străine în special cele ale grupurilor Daimler și Bosch dar și câteva companii cu capital românesc.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 3 milioane de euro vor asigura modernizarea a mai mult de 13 kilometri din două tronsoane rutiere în judeţul Alba

avatar

Publicat

La sediul ADR Centru din Alba Iulia au fost semnate încă două contracte de finanțare din perioada de programare 2014-2020, pentru reabilitarea drumurilor județene din Regiunea Centru. Este vorba de două tronsoane din drumurile județene pe care Consiliul Județean Alba și-a propus să le reabiliteze, care fac legătura dintre zonele submontane din centrul județului cu […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Suspectul tâlhăriei de la Alba Iulia, recidivist periculos cu predilecție pentru atacarea femeilor. Ce trecut are

avatar

Publicat

agresor

Bărbatul din Alba Iulia, surprins de o cameră de luat vederi în timp ce lovea și jefuia o tânără de 20 de ani în scara unui bloc din Alba Iulia, este un individ extrem de periculos. În trecut a fost condamnat, în total, la peste 11 ani de închisoare, iar faptele sale sunt comise cu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

100 de bătăi de clopot în bisericile din Aiud, marți, la dezvelirea unei plăci omagiale pentru cinstirea Centenarului

avatar

Publicat

În toate bisericile românești din Aiud clopotele vor începe să bată de 100 de ori marți, la ora 16:00, când va avea loc ceremonia de dezvelire a plăcii omagiale pentru cinstirea Centenarului României. Placa va amplasată în fața Primăriei și cuprinde numele delegaților din Aiud la Marea Adunare Națională din 1918. „Azi, 20 noiembrie 2018, ora […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Comisarul șef Darius Vasile Bic a câștigat concursul pentru funcția de adjunct al IPJ Alba. Trei polițiști au concurat

avatar

Publicat

bic

Comisarul şef de poliţie Vasile Darius Bic (42 de ani) a câștigat concursul pentru postul de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliție Judeţean Alba. Anterior, acesta a fost șef împuternicit pe această funcție, iar în trecut  a fost și șef al Poliţiei Municipiului Aiud, dar a lucrat și la Direcția Națională Anticorupție. La concurs au mai […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate